Pe un picior de plai, pe-o gura de rai…

Stiu, cand cititi “gura” va ganditi la tanti Udrea, dar n-are legatura 😀 .

Referitor la multe probleme exista tot felul de pareri: http://theflatearthsociety.org/cms/, adica http://ro.wikipedia.org/wiki/Flat_Earth_Society 😉 … Acum, sincer, singurul aspect benefic al existentei astora este ca demonstreza cat de departe poate merge absurditatea.

Exista fascinatia de a considera ca suntem un fel de buricul pamantului si vai!, ocultele ne asupresc, iar noi rezistam asemeni stramosilor nostri in paduri si-n bordeie (“ca trestia ne-am indoit sub vant, dar nu ne-am rupt”, etc). Tragedia e si mai mare: ne-am nascut condamnati la sclavie intr-o tara-puscarie. Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa analizam RATIONAL situatia si sa concepem un plan de salvare, bazat pe activitatea si autoritatea TEHNOCRATILOR nu a politicienilor sau altor neaveniti si incompetenti. Rolul politicienilor ar fi sa asigure tehnocratilor climatul propice desfasurarii activitatii lor. Nici “dreapta”, nici “stanga” nu ne scapa, ci doar STIINTA MODERNA APLICATA.

Putem sa batem campii cat vrem cu Dumnezeu, solutiile duhovnicesti si alte asemenea aberatii. Vor fi folosite de oligarhia criptocomunista pentru a mentine o stare de fapt care o avantajaza. Sau putem deschide ochii si cerceta realitatea si natura, care niciodata nu fac figura de sarlatan de balci prins cu cartea de joc in maneca si cu musca pe caciula, atunci cand le sunt INTELESE fenomenele cauzale, ba dimpotriva, inspira si mai multa veneratie si genereaza adevarata iluminare. Daca ne-am fi multumit cu speculatiile naive si care s-au dovedit GRESITE ale filozofiei antice referitoare la “pneuma”, de unde deriva ideile astazi considerate anacronice de orice persoana cu o minima cultura stiintifica referitoare la “suflet” samd, nu am fi cercetat niciodata sistemul respirator sau circulator, iar mii si milioane de oameni care astazi pot fi salvati prin interventii medicale ar fi recurs la rugaciuni, posturi, etc, in speranta unei iluzorii salvari venite din partea vreunui prieten imaginar mai mult sau mai putin potent si/sau binevoitor, cu tot ce implica asta. Prin intelegerea sistemului circulator, de pilda, nu numai ca veneratia si respectul nostru fata de viata si fata de organismul uman NU a scazut, dar oricine le studiaza va fi cuprins de admiratie in fata marilor performante de care este capabila devenirea filogenetica, iar beneficiile dpdv terapeutic sunt observabile de catre oricine are “ochi de vazut” (si nu pentru a-i da peste cap in fata resturilor mumificate ale unor indivizi mai mult sau mai putin frecventabili in cursul vietilor lor – ma refer la asa-zisii “sfinti” si adoratorii de cadavre).

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Pe un picior de plai, pe-o gura de rai…

 1. cornelius55 says:

  eu credca ar fi suficient sa lasam educatia pe mana profesorilor,sa inchidem ciupercaraia de #facultati#aiuristice,sa formam rapid un sistem de concursuri si promovari bazate pe competenta si in max. 5 ani am crea o clasa de oameni pregatiti temeinic si priceputi la ceea ce fac.sa scoatem politicul din zona educatiei,sanatatii,administratiei etc.o clasa de profesionisti e ceea ce ne trebuie.nu o gramada de idioti nepriceputi si platiti regeste.nu-i obligatoriu sa faci scoala daca nu poti sau nu vrei.lasa-i pe cei ce pot si vor si tu treci la politichie sau fotbal.

  • Problema este ca au corupt si distrus invatamantul romanesc in asa hal incat nu cred ca mai este vreo sansa de redresare, nu mai are resurse din interior. Ca un bolnav al carui organism trebuie “ajutat” cu substante si interventii din exterior, altfel moare si-l bagi la groapa, in pastele ma-sii! Am esuat in afara lumii civilizate, trebuie sa ne uitam dupa cei care au reusit si sa adaptam reteta lor la specificul local (adica, nu programe spatiale)…

 2. Pingback: Nu inteleg cum de mai strange PDL 15% « Hai ca se poate!

 3. Pingback: Chiliman cere Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa nu creasca taxele pentru bucuresteni « Dum spiro, spero

 4. Theodora says:

  salut!
  De ce nu sunt active link-urile alea de la inceputul articolului?

  • Gata! Le-am reparat 😀 … Deh, ochiul antrenat pentru detalii al bloggerilor cu experienta nu se poate compara cu atitudinea mea delasatoare 🙂 !

   Mai vorbim pe messenger? Eram curios care e problema cu bloggarasii care apar in mod ciudat pe primele locuri… da, aveati dreptate voi, pe bloggul tau (merge link acum 😀 ) , am verificat si eu de curiozitate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s