Cand s-au sinucis romanii?

Astazi, 23.12.2010, in timpul sedintei in care se dezbatea motiunea de cenzura a Opozitiei, motiune depusa pe Legea cadru a salarizarii, pe care Guvernul si-a angajat raspunderea, chiar in momentul in care Boc Emil, CEL MAI PROST PRIM MINISTRU DIN ISTORIA ROMANIEI MODERNE isi incepea discursul, Adrian Sobaru, un barbat de aprozimativ 40 de ani, angajat tehnician la TVR s-a aruncat de la unul dintre balcoanele Parlamentului, protestand impotriva deciziilor demente ale celor care detin si exercita in mod abuziv si barbar puterea in Romania. Acum aproximativ o luna un alt angajat at TVR s-a spanzurat in subsolul institutiei. Tot mai multi romani cedeaza psihic, din cauza pauperitatii si mai ales a lipsei de perspective.

Nu pot sa nu remarc: acesti oameni cedeaza acum, cand resimt efectele decaderii vietii in Romania. Dar atunci cand acestea se prefigurau extrem de clar, NIMENI nu voia sa se gandeasca la ce va urma. Putinii oameni care lansau apeluri disperate pentru trezirea la realitate erau discreditati prin cele mai marsave metode, iar populatia efectiv dorea ca orice apel la ratiune sa fie inecat in derizoriu si ironii ieftine.

Din 1990 era perfect previzibil ca Romania se indreapta spre o catastrofa de proportii. Agricultura, industria, educatia si cultura au intrat in colaps, iar o tara in care nu exista cultura stiintifica reala nu poate supravietui in lipsa unor resurse naturale extrem de bogate coroborate cu o densitate a populatiei extrem de redusa. Dupa esecul guvernarii Conventiei Democrate, se putea la fel de bine prevedea catre ce dezastru se indreapta societatea romaneasca. Lucrurile deveneau si mai clare pe masura ce toate resursele Romaniei treceau in patrimoniul unor concerne straine (vezi Romtelecom, Petrom, Apa Nova, Distrigaz, etc) , iar asa-zisele “beneficii” ale privatizarilor se traduceau in mai multa putere si averi pentru guvernanti, si o tot mai mare umilinta si pauperizare pentru populatie.

In clipa in care Traian Basescu a fost ales presedinte era extrem de clar ca va urma dezastrul. Acest individ a distrus tot ce a intrat in contact cu el, si cu fiecare dezastru pe care l-a produs a fost promovat intr-o functie si mai mare! A distrus nave, a distrus un port – perfect: a fost promovat la reprezentanta Navrom; s-a comportat aici sub orice critica, petrecand timpul exclusiv sub influenta bauturilor alcoolice si in compania prostituatelor de tot felul, a fost promovat la ministerul transporturilor; a distrus transportul in Romania, a fost “ales” ca primar al capitalei; capitala Romaniei a decazut in mod tragic in timpul mandatului lui – perfect, este bun de presedinte al Romaniei! Ascensiunea  ipochimenului Basescu a fost direct proportionala cu distrugerile lasate in urma!

Totusi, incepand cu cei care au procreat intr-o tara condusa de degeneratul de Nicolae Ceausescu si sinistra lui consoarta, si culminand cu cei care au continuat aceasta “traditie” sub tirania basista, romanii au ales sa se comporte ca si cum nimic din ceea ce urmeaza nu poate fi prevazut, ca si cum nici un dezastru social nu i-ar putea atinge!

Nu pot sa nu ma intreb: oare oamenii acestia, marea masa a populatiei Romaniei, nu au realizat niciodata in decursul acestor ani ca SE SINUCID, prin deciziile luate si prin atitudinea manifestata fata de lume, viata, demnitatea umana si valorile ei, in general?! Sinuciderea a fost atunci cand au acceptat sa traiasca si sa procreeze in lipsuri si in umilinta! Ceea ce este mai grav este ca de multe ori parintii si-au condamnat copiii la sinucidere, inca inainte de a se naste, fara nici cea mai mica remuscare! Inca si mai tragic este ca acesti oameni nici acum nu realizeaza consecintele directe si inevitabile ale faptelor lor!

Acum, cand efectele catastrofei sociale, care s-a tot amplificat in ultimii 50 ani pe sistemul bulgarelui de zapada, au devenit mai insuportabile ca oricand, romanii se trezesc dintr-un somn greu, direct in ghearele disperarii. Tot ar fi o speranta, daca asta i-ar face sa isi reconsidere atitudinea fata de lume si viata; insa tare ma tem ca singurul lucru pe care il doresc cu adevarat romanii este sa fie lasati “sa doarma” ca si pana acum, intr-un milenar somn al ratiunii, care a nascut si acest ultim monstru degenerat cunoscut intregii lumi (din nenorocire pentru noi toti) ca Traian Basescu, “presedintele Romaniei”.

Cat timp romanii nu vor dori SA TRAIASCA, ci vor nazui doar sa fie lasati in derizoriul, inapoierea si indolenta stramoseasca, in valorile unei lumi rurale bantuita de misticism, superstitie si traditii aberante, “tragandu-si Istoria ca un sac greu, care ii impiedica la fiecare pas”, si nu folosind-o ca pe o colectie de avertismente extrem de serioase privind viitorul lor colectiv, nu va exista nici o speranta pentru cei pe care fatalitatea ii condamna sa se nasca “romani”, iar procreeare unor asemenea sarmane creaturi va fi, cel putin din punctul meu de vedere, extrem de condamnabila.

Advertisements

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to Cand s-au sinucis romanii?

  1. Theodora says:

    Craciun fericit tie si familiei tale!

  2. Pingback: Colinde pentru prietenii mei « Hai ca se poate!

  3. lehman25 says:

    Craciun linistit, alaturi de cei dragi ! Sa auzim numai de bine !

  4. lehman25 says:

    Luptam pana la ultimul glont si de o fi sa fie, cadem cu fata la inamic !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s