Dragi stapani din lumea-ntreaga, Eu va dau un singur sfat: Daca scoateti caini pe strada, Hamul nu-i bun de plimbat!

Am fost nevoit sa despart un Dog Argentinian de un AmStaff 😦 . Ambii stapani iesisera cu cainii sa faca vizite, si s-au intalnit dihaniile pe strada. Cum ambii ii plimbau in ham, nu in lesa cu zgarda, va dati seama ca, practic, nu aveau cum sa-i controleze. Dogul Argentinian a rupt hamul si pac! cele 2 dihanii erau pe traiectorie libera una spre cealalta. Am intervenit si eu si am reusit sa-i despartim. Noroc ca purtau si haine, si n-au reusit sa se raneasca prea tare.

Morala: hamul a aparut initial la cainii de sanie, tocmai pentru a-i ajuta sa exercite maximum de forta de tractiune. Cu zgarda puteti controla cainele, cu hamul efectul este contrar opus – cainele poate exercita o forta extraordinara asupra voastra.

Acest eveniment mi-a inspirat poezia din titlu. Retineti si evitati.

Advertisements

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Dragi stapani din lumea-ntreaga, Eu va dau un singur sfat: Daca scoateti caini pe strada, Hamul nu-i bun de plimbat!

 1. cornelius55 says:

  UN STAPAN BINE DRESAT FACE SI CAINELUI UN PIC DE EDUCATIE.ORICUM CARE CREZI CA AR FI CEDAT PRIMUL???EU ZIC CA AMSTAFF-UL.

  • Citat aproximativ: “Instincte stravechi, vagaboande/ Fac lantul rutinei sa sara./ Din somnul de veci adormita/ Trezita e apriga fiara” (Jack London). Cand “ii apuca”, nu prea mai ai ce face decat sa-i desparti cat mai repede si cat mai departe 😦 Partea proasta e ca nu “cedeaza” nici unul 😦 .

   Bine, dracului, ca nu m-am ales (iar) cu vreo muscatura care sa necesite copci si cusaturi, mai ales ca nici nu erau caini cunoscuti.

   Da, asta militez si eu: pentru a ingriji orice (alt) animal, ca si pentru a avea grija de propria persoana, e nevoie de cultura. Din pacate asta nu prea se intelege la noi. In plus, multi isi iau caini cat mai spectaculosi din snobism, fara sa aiba cel mai mic habar de ce trebuie sa astepte de la ei, cand sunt zeci de mii de caini “comunitari” mult mai usor de intretinut, educat si controlat.

 2. cornelius55 says:

  chiar ma gandeam ca ai avut noroc.multi dintre cainii comunitari sunt victime ale unor indivizi care nu stiu ca un caine se creste ca un copil.vai de copii cu asa parinti.

  • Ce sa mai spun?! Un caine este relativ simplu de crescut/intretinut fata de un copil! Daca nici niste bieti patrupezi, care sunt “self-suficient” in mare parte, nu sunt capabili sa intretina, ce sa mai spunem de copiii?! O sa mai scriu pe tema asta, este bine de analizat problema mai in detaliu.

   Pentru condus iti trebuie permis, pentru o arma iti trebuie permis (si nici atunci nu ai voie cu ceva “adevarat”), daca ai un caine din anumite rase – iar esti pasibil ce conflicte cu legile aberante ale statului; dar pentru procreere si cresterea unui copil nu iti trebuie nimic, daca ai CNP (si chiar daca n-ai!) ai liber la puiat! Nu e de mirare ca societatea este tot mai parazitata de indivizi mutanti, specializati in procreere si neglijare/abuz, degenerati si psihopati.

 3. Pingback: Pluguşor 2011 « Mustăţi lungi, gheare lungi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s