TALHARI INSTITUTIONALIZATI

Dupa cum probabil se stie, in ROMania (zisa si Carpathian Garden sau Land Of Choice), furtul “ca-n codru” este principala preocupare a potentatilor din toate timpurile si sub toate pretextele. Probabil de acolo le-a venit ideea cu frunza.

Remarc insa ca in ultimii 20 de ani, imbinand traditia locala cu ce au vazut prin filme, stapanii locului au reusit sa rafineze arta talhariei si a terorismului de stat, prin aparitia noii institutii a “mascatilor“.

Daca asasinii trimisi de Carol al II-lea, de Legionarii lui Sima sau de regimul comunist nu decazusera intr-atat incat sa-si ascunda identitatea sub ciorapi trasi peste mufa, capitalistii au realizat si aceasta performanta.

Una dintre primele masuri pentru reducerea posibilitatii de abuz si pentru a forta asumarea unei minime raspunderi din partea lucratorilor in structurile de forta ale statului este DESFIINTAREA institutiei “mascatilor”! Nu voi accepta niciodata ca un las infect, care nu are curajul sa isi faca pur si simplu datoria, avand in spate uriasul angrenaj al unui stat cum este cel roman, si simte nevoia sa se ascunda dupa o masca,  sa fie in mod legal pus intr-o situatie de forta asupra altor cetateni.

Asa ar trebui sa arate “oamenii legii”: ?

Inteleg necesitatea ascunderii identitatii pentru ofiteri care lucreaza “sub acoperire”, etc, dar de ce atunci cand fac perchezitii, arestari, etc, “baetii” astia trebuie sa se “piteasca” dupa o masca? Poate ar fi mai bine daca dobitocii astia (intrucat este evident ca cei mai multi sunt niste dobitoci de ultima speta) nu ar mai fi incurajati sa joace in filmele din capetele lor seci, de exemplu? Si poate ar fi si mai bine daca s-ar plivi putin printre ei, pe alte criterii decat obisnuitele relatii sau “performante fizice”? Daca nu e nimeni intr-atat de nebun incat sa trimita pe strazi o ceata de lei dresati sa omoare oameni, de exemplu, de ce se accepta nebunia infinit mai periculoasa de a inarma, antrena si acoperi legal niste haite de descreierati, mult mai periculosi decat toti leii care au mai ramas pe Pamant la un loc, si de a le da liber la orice le trece prin tartacutele lor infofolite?!

Advertisements

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s