Abandonul animalelor sau DE CE SUNT STRAZILE PLINE DE CAINI SI PISICI FARA STAPAN?

Animalele de pe strada sunt rezultatul direct al abandonului. Semenii nostri iresponsabili abandoneaza zilnic pe strada zeci de caini si pisici, atat pui cat si adulti. Aceste animale abandonate se inmultesc si sporesc numarul de necuvantatoare nefericite pe care le intalnim la fiecare pas.

Abandonul:
– case vandute si stapani care isi abandoneaza animalele odata cu fosta resedinta – aceste animale ajung in strada;
– stapani care au decedat iar mosternitorii nu doresc sa includa in “mostenire” si animalele, asa ca le alunga in strada;
– caini care nu mai pazesc atat de bine cum o faceau in tinerete, deci sunt alungati – ei ajung in strada;
moftul unui copil care si-a dorit un animal, s-a plictisit repede de el, iar parintii nu doresc sa isi asume ingrijirea sa – acesta ajunge in strada;
– animale care la un moment dat se imbolnavesc, fie si de o afectiune banala – ele ajung in strada;
tineri carora li se pare “cool” sa aiba un caine, dar nu iau in calcul timpul si resursele financiare pe care trebuie sa le aloce animalului – acesta ajunge in strada;
– personalul din diferite institutii care permite animalelor sa se aciuieze in incinta locului de munca, in curti, la poarta etc, dar cand aceste animale se inmultesc, le alunga in strada.

In oricare dintre variante, aceste animale, odata ajunse in strada, se vor inmulti si vor aduce pe lume mii de pui nedoriti.

– va este familiara imaginea unei cutii de carton, asezata intr-o statie RATB sau teren viran, in care se afla mai multi catelusi abandonati? Daca traiti in Romania, cu siguranta nu este o imagine noua pentru voi! Foarte multe persoane care detin animale in curte sau apartament lasa aceste animale sa se plimbe nestingherite pe afara. Animalele, evident, se imperecheaza! Femelele se intorc acasa gestante, stapanii le lasa sa nasca (ca sa “nu-si faca pacate!”), si arunca apoi puii prin diferite locuri unde isi imagineaza ca oamenii ii vor hrani sau chiar ca ii vor lua acasa. Fals! Majoritatea puilor mor in chinuri oribile, calcati de masini, sau din cauza diferitelor boli care afecteaza animalele nevaccinate si nedeparazitate. Insa chiar si cei care supravietuiesc devin in scurt timp adulti apti pentru reproducere, si continua sa se inmulteasca, populand la nesfarsit strazile cu mii de pui nedoriti. Si asta, din cauza oamenilor inconstienti care isi imagineaza ca nu au nicio responsabilitate fata de animalul sau si fata de puii pe care i-a permis animalului sa ii aduca pe lume! Acelasi gen de oameni care nu inteleg nici ce responsabilitate URIASA o reprezinta PROPRIILE PROGENITURI, avand impresia ca tot ce conteaza este ca acestia din urma din devina “apti” pentru a PRODUCE CAT MAI MULTI BANI, CAT MAI DEVREME (singurul criteriu al “reusitei”/”realizarii in viata”, din punctul lor de vedere ingustat de incultura, frustrari si nevroze), si a SPORI NUMARUL MEMBRILOR PROPRIEI FAMILII prin aliante (casatorie) si propasire, indiferent de conditiile de mediu (ecologic, social, financiar, economic, politic, etc)! Iresponsabilitatea fata de animale si Natura este stransa inrudita cu IRESPONSABILITATEA in societate, familie, viata privata.

– v-ati intrebat vreodata cum de sunt atat de multe corcituri de caini de rasa (metisi) pe strazi? Este rezultatul inconstientei stapanilor de caini de rasa care permit ca animalul lor sa se imperecheze cu catelele maidaneze. De fiecare data cand o astfel de persoana isi lasa cainele sa se imperecheze cu o catea de pe strada, rezultatul este un numar de 4 pana la 12 pui nedoriti. Chiar daca numai jumatate din acesti pui supravietuiesc si cresc, se obtine in mod garantat un numar minim de cativa caini apti pentru reproducere, animale care, dupa numai 8-10 luni de viata, produc la randul lor un alt numar de cate 4-12 pui nascuti de catre fiecare catea apta pentru reproducere. Calculul este simplu: apar astfel aproximativ 40 de caini in mai putin de 1 an (caini care vor continua, la randul lor, sa se inmulteasca). Si asta, numai din vina unui singur om care permite cainelui sau sa se imperecheze cu o catea de pe strada!

Este deci vina animalelor ca se inmultesc? Au cerut ele sa vina pe lume? Isi doresc ele sa se nasca si sa traiasca o viata de suferinta, mizerie si boli, pe strada?

Singura solutie de stopare a inmultirii necontrolate a animalelor este sterilizarea; iar abandonul si relele tratamente aplicate animalelor, in oricare dintre forme, trebuie pedepsit drastic. De ce sa suferim toti pentru inconstienta, rea-vointa, lipsa de elementara educatie si morala a oamenilor care abandoneaza nonsalant animale pe strazi, conducand astfel la inmultirea populatiei de animale fara stapan?

Anuntati imediat Politia daca vedeti cetateni care abandoneaza animale. Legea nr. 9 / 2008 (http://www.orasulanimalelor.ro/lege-protectia-animalelor/) care sanctioneaza abandonul animalelor ne protejeaza in primul rand pe noi, oamenii, de aparitia animalelor fara stapan pe care nimeni nu vrea sa le mai vada pe strazi!

Si intre timp nu uitati sa ajutati si sa sustineti sterilizarea animalelor! Pentru ca…

PRIN STERILIZARE CONSTANTA SE POATE GRABI INCREDIBIL DE MULT DISPARITIA ANIMALELOR FARA STAPAN, INCLUSIV PRIN FAPTUL CA RITMUL APARITIEI ACESTORA DIN DIVERSELE SURSE DEJA MENTIONATE VA PUTEA FI COMPENSAT DE RITMUL ADOPTIILOR!

De exemplu, daca apare un caine/pisic abandonat/pierdut/ratacit o data la 10-14 ani, de exemplu, sigur se va putea gasi intr-un timp foarte scurt un camin in care acesta sa fie adoptat, iar adoptiile vor deveni o solutie extrem de viabila! Daca, insa, acestia apar cu o frecventa de 12-24/an, solutia adoptiilor este deja mult compromisa!

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Abandonul animalelor sau DE CE SUNT STRAZILE PLINE DE CAINI SI PISICI FARA STAPAN?

 1. maia_home says:

  Ai dreptate Vlad ,dar cei care nu iubesc animalutele ma idoiesc ca vor intra sa citeasca mesajul tau ….Ince ma priveste,eu intentionez sa imi iau iarasi un cutu de pe strada.Am mai avut pana anul trecut si a murit la varsta de 14 ani.

  • 😀 BRAVO! Sfatul meu: ia cel putin 2! Un baiat si o fetita 😀

   Nu se pune problema de “iubit” sau nu animalele, ci de o abordare rationala a unei probleme. Nici eu nu “iubesc” oamenii asa, in general, dar as protesta contra unui proiect de genocid, de exemplu – indiferent cat m-ar bucura, pe moment, perspectiva unor hecatombe de basisti, sa zicem! Omul mileniului III nu isi mai poate permite barbaria la care-i da ghes bagajul lui instinctual pe care-l mosteneste din Epoca de Piatra si vremurile in care cea mai puternica arma era sabia sau, in cazuri absolut exceptionale, focul grecesc!

   Cred ca marti va fi pichetare pentru legea de protectie a animalelor, intre 12 si 18. Luni aflam daca se discuta sau nu la comisia Sulfamidei! Anunta pe cine poti, daca vrei! Eu ma pregatesc de protest!

 2. ELLE says:

  “DE CE SUNT STRAZILE PLINE DE CAINI SI PISICI FARA STAPAN?”
  Raspunsul este simplu: pentru ca “oamenii” sint retarzi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s