BBC: Europa pierde lupta cu super-bacteriile

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează asupra pericolului infecţiilor cu bacterii rezistente şi la cele mai puternice antibiotice existente astăzi. Un exemplu este enzima New Delhi, sau NDM-1, care rezistă tratamentului cu cele mai puternice antibiotice şi care s-a transmis mai multor bacterii. Acestea sunt aduse în Europa de occidentalii care aleg clinici din Pakistan sau India pentru tratament sau chirurgie estetică.

 

 

În Europa mor anual 25.000 de persoane din cauza infecţiilor bacteriene. Cercetători de la Universitatea din Cardiff arată că bacteriile periculoase din India a pătruns în sistemul de distribuţie a apei potabile din New Delhi, ceea ce înseamnă că milioane de indieni ar putea fi deja purtători ai microbului. Îngrijorător este că gena rezistentă la antibiotice s-a transmis şi la bacteriile care provoaca dizenteria şi holera, boli care se pot transmite uşor prin apa contaminată. Scenariul sumbru este completat de informaţia că în India nu mai puţin de 650 de milioane de oameni nu au acces la apă curentă şi probabil şi mai mulţi nu au acces la apă potabilă.

 

“Antibioticele sunt o descoperite majoră, dar avem prea mare încredere în ele, le folosim prea mult şi în mod greşit, iar acum apar superbacterii care nu răspund la niciun medicament. Având în vedere dezvoltarea comerţului şi turismului în Europa şi in lume, oamenii ar trebui să fie conştienţi că până când toate ţările nu vor rezolva această problemă, nicio ţară nu poate fi sigură”, spune Zsuzsunna Jakab, directorul pentru Europa al OMS.

 

Luand in considerare si densitate populatiei din lumea moderna, mult superioara celei din timpul epidemiilor de ciuma din Evul Mediu, de exemplu, va puteti imagina efectele unei epidemii de ciuma, holera sau Antrax  rezistente la antibiotice 😀 ?!

 

Enjoy the pain!

 

PS:  In timpul Marii Ciume de la 1665, in Londra, a fost organizata un mare linsaj al tuturor pisicilor si cainilor, si intr-o singura zi au fost ucise cu bestialitatea tipic medievala peste 40.000 de caini si 200.000 de pisici – nimeni nu spune cati londonezi au fost ucisi incercand sa isi apere animalele, dar stim sigur ca asemenea cazuri au existat! Desigur, dupa aceasta fapta “mareata”, rata mortalitatii s-a triplat in cateva zile!

Advertisements

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to BBC: Europa pierde lupta cu super-bacteriile

  1. Pingback: 7 aprilie, Ziua mondială a sănătăţii « Supravietuitor's Blog

  2. Pingback: reactii adverse la antibiotice, medicamente de sinteza, efecte secundare, antibiotice, fluconazol, diflucan | tratament candida

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s