PROCEDURA DE RECLAMARE IN CAZUL INCALCARII LEGII DE PROTECTIE A ANIMALELOR, 205/2004, MODIFICATA DE LEGEA 9/2008.

Cum trebuie sa procedati

PROCEDURA DE RECLAMARE IN CAZUL INCALCARII LEGII DE PROTECTIE A ANIMALELOR, 205/2004, MODIFICATA DE LEGEA 9/2008.

In mare, pasii sunt cam acestia:
-Daca vedeti ca cineva face rau unui animal (il abandoneaza intr-o statie, il bate, il tine intr-un lant de 40 cm, il omoara, etc, etc), gasiti un martor, doi si incercati sa retineti faptasul pe loc.
Chemati politia la fata locului (sunand la 112 sau mergand la cea mai apropiata circa de politie), ca sa ia datele faptasului, ale martorului si ale reclamantului, date pe le trece in procesul verbal. Toti trebuie sa semneze procesul verbal iar reclamantul trebuie sa primeasca o copie a procesului verbal din partea politistului, pe loc.
Faceti o plangere scrisa (nu orala!!!) la Directia Sanitar Veterinara din localitate (in Bucuresti, DSV-ul se afla in curtea Spitalului Ilioara, sector 3, metrou Nicolae Grigorescu), pe care o lasati la secretariat si la care primiti un numar de inregistrare. (Nu plecati de acolo fara a primi numarul de inregistrare!!!) In 30 de zile lucratoare trebuie sa primiti raspunsul scris la ea. Aceeasi plangere o lasati si circa de politia cea mai apropiata si luati numar de inregistrare.

Observatii:
Daca nu puteti retine faptasul pana vine, incercati sa obtineti date despre el: cum arata, unde sta (il puteti urmari)
Este foarte important sa aveti macar un martor. Rugati-i pe cei din jur sa fie martori pe parcursul anchetei
-Mergeti cu legea in mana la cel mai apropiat sediu de politie si cereti in numele ei sa vina un agent la fata locului. Daca politistii nu vor sa vina pe criteriul ca “noi ne ocupam de oameni, nu de animale”, aratati-le pasajul din lege care specifica ca de implementarea ei raspund obligatoriu politia in colaborare cu D.S.V.-ul. Cei mai multi politisti nu au auzit macar de aceasta lege, asa ca nu va asteptati la bunavointa extrema din partea lor, ci uneori chiar dimpotriva! Datoria lor este sa aplice legea, indiferent de opiniile lor personale!
Cereti neaparat un proces verbal. Riscati ca fara el (e dovada scrisa) politistul “sa piarda pe undeva datele faptasului” considerand, tocmai, ca fapta lui nu este grava (doar daca ar fi facut rau unui om). S-au intamplat cazuri. [In cazul Emilie Herescu, macelareasa de caini de la Boldesti-Scaieni, Prahova, strada Calea Unirii, numarul 2, POLITIA A REFUZAT SA NE INMANEZE ORICE PROCES VERBAL! ACESTA ESTE UN ABUZ CLASIC AL SEFULUI POLITIEI DIN ZONA, SI CARE AR TREBUI SANCTIONAT CU PLANGERE PENALA!]
-Ancheta propriu-zisa se face de catre D.S.V. impreuna cu politia
E bine sa stiti continutul legii chiar dumneavoastra si sa faceti referire in plangere chiar la articolele unde s-ar incadra cazul.( Nici cei de la Directia Sanitar Veterinara nu stiu uneori legea. Desi a aparut in 2004, au fost cazuri cand medicii de la DSV nu stiau de ea, actionand inca in numele Hotararii de guvern 1247/2003! )
-Atasati legea la plangerea scrisa si subliniati pe ea, unde s-ar incadra fapta
-Daca nu o puteti obtine din Monitorul Oficial, de pe net sau de pe site-ul nostru, Asoc “Cutu,cutu” va poate pune la dispozitie aceasta lege. Este bine sa aveti in casa legea.
-In Bucuresti, DSV are sediul in curte cu spitalul Ilioara, sector 3
-Daca aveti cazul unor animale schingiuite (carora li s-a scos un ochi, li s-a rupt o labuta, etc), mergeti la doctor cu acesta ca sa fie investigat si sa primiti o dovada constatatoare din partea acestuia.
Daca aveti un cadavru de animal presupus otravit, trebuie sa il duceti imediat la examinare medicala, de unde primiti un certificat medical unde se specifica de catre medic cauza decesului.
Nu depuneti originalele documentelor (de ex, dupa expertiza medicala) ci atasati copii ale acestora.
-Amenzile pe care le pot primi cei care fac rau animalelor sunt uriase, unele dintre ele. Mai nou, se face si inchisoare intre 1-3 ani. De exemplu, gratie acestei proceduri, a fost amendat un individ care, cand se imbata, arunca cu pisica in poarta.
Nu lasati faptele josnice nepedepsite. Nu va ascundeti identitatea de aceste persoane, caci altfel vor continua sa faca rau: de ex sa arunce puii fatati pe la ghene si-n in piete ori la coltul blocului si dumneavoastra sa fiti nevoiti sa luati in casa cate 7 pui si sa-i hraniti, sa-i duceti la doctor, facandu-va viata UN IAD!

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

9 Responses to PROCEDURA DE RECLAMARE IN CAZUL INCALCARII LEGII DE PROTECTIE A ANIMALELOR, 205/2004, MODIFICATA DE LEGEA 9/2008.

 1. Pingback: Singura soluţie ca doamna Udrea să câştige Bucureştiul e să desfiinţeze Bucureştiul. Cum salvam Bucurestiul din gura portocaliilor? « Hai ca se poate!

 2. Pingback: In timpul unui mititg suporterii Universitatii Craiova care il contesta finantatorul Mititelu au aruncat cu torte inspre sediu.

 3. ELLE says:

  “Caii din Deltă, sfîrtecaţi pe altarul intereselor electorale ale PDL?

  După masacrul cîinilor de la Botoşani, un alt genocid animal a intrat în atenţia marelui public. E vorba de uciderea cailor sălbatici din Delta Dunării, în număr de circa 1.000 de exemplare, existînd informaţii că totul nu ar fi altceva decît o afacere electorală a oamenilor partidului de guvernămînt. Acuzaţia vine din partea fostului senator PDL Marius Marinescu, părintele Legii de protecţie a animalelor nr.9/2008, şi a lui Mircea Şerbănoiu, preşedintele Ligii pentru Apărarea Drepturilor Animalelor din România, în cadrul unei sesizări către Comisia de Abuzuri a Camerei Deputaţilor. Primăria din comuna C.A. Rosetti a adunat 71 de cai sălbatici dintre cei care aleargă prin Deltă, cu intenţia de a-i sacrifica la abator. Aceeaşi soartă e rezervată şi restului de cai, cca. 1.000. Marius Marinescu a declarat că există indicii că primarul PDL a comunei C.A.Rosetti cumpără, de fapt, voturile localnicilor, în contul alegerilor viitoare, prin intermediul cailor sălbatici care sînt daţi pe mîna oamenilor, ca să fie recuperaţi ulterior de la abator pe bani frumoşi, mai apoi sacrificaţi şi valorificaţi. În document, se solicită Comisiei extinderea anchetei parlamentare de la Botoşani, în derulare, şi la Tulcea, avînd în vedere cruzimile faţă de animale, comise de autorităţile locale în complicitate cu reprezentanţii DSVSA. „Faptul că, peste noapte, au fost găsiţi «proprietari» pentru animale nu face decît să ne conducă la concluzia că primarul Antonel Pocora îşi «plăteşte» voturile pentru viitoarele alegeri”, se arată în sesizare. Semnatarii cer, între altele, să fie identificaţi toţi sătenii „împroprietăriţi” de primar şi să se dispună cercetarea acestora pentru fals în declaraţii, rele tratamente şi cruzimi faţă de animale, iar primarul – pentru abuz în serviciu, complicitate la cruzimi faţă de animale şi fals în înscrisuri oficiale; să se verifice existenţa examenelor de laborator din care să rezulte dacă animalele sufereau de vreo boală; să se verifice cadrul legal în baza căruia au avut loc aceste acţiuni de strîngere a cailor sălbatici etc. În acelaşi caz a fost depusă şi o Plîngere Penală şi au fost înaintate primului-ministru şi ministrului Mediului sesizări asemănătoare. Pentru ca tacîmul să fie complet, trebuie spus că astăzi a început, în Luxemburg, Congresul Internaţional pentru Drepturile Animalelor, la lucrările căruia România va fi o veritabilă „vedetă”, în sens negativ. Între personalităţile care au anunţat deja că vor ridica problema masacrelor din România se numără cunoscuta apărătoare a drepturilor necuvîntătoarelor, prinţesa Maja de Hohenzollern.”

 4. Pingback: Ospatarul – tinichigiu Traian Igas nu stia ca secretarul general al MAI Laurentiu Mironescu, al doilea om din minister, este implicat intr-un caz de evaziune fiscala « Hai ca se poate!

 5. Pingback: SUA si Romania fac eforturi pentru o intalnire Obama-Basescu? Adica suntem chiar asa de importanti si de ocupati incat ne lasam greu?

 6. Pingback: Deocamdata politistii au scapat de restructurari. Camera Deputatilor a respins legea privind disponibilizarile din MAI dar conducerea Ministerului Administratiei si Internelor a convocat o sedinta extraodinara pentru a vedea care sunt solutiile pentru con

 7. Pingback: Dedicatie muzicala de Ziua Mondiala a Animalelor « my heart to your heart

 8. Pingback: 4 octombrie, Ziua Mondiala a Animalelor « Supravietuitor's Blog

 9. Pingback: Ziua mondială a noastră « Ulise al II-lea – blog canin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s