AMERINDIENII “COMUNITARI” MUSCA DIN NOU!

Indieni amazonieni, urmariti pentru crima si canibalism

Cinci indieni, membri ai unui trib din jungla Amazon din Brazilia, sunt urmariti de autoritati dupa ce ar fi ucis, macelarit si mancat un fermier, intr-un ritual de canibalism, informeaza CNN News. Liderul comunitatii rurale din Amazon, din satul Envira, Maronilton da Silva Clementino, a spus ca cinci membri ai tribului Kulina l-au ucis pe Ocelio Alves de Carvalho, in varsta de 21 ani, saptamana trecuta. Ziarul local Portal Amazonia a scris ca ucigasii au fugit la cateva ore dupa ce au fost retinuti de politisti si adusi la sectie. Pe numele celor cinci nu au fost emise mandate de arestare, pentru ca legea braziliana nu permite politiei militare sau civile sa intre pe pamant indian. Autoritatile nu au stabilit cate persoane au mai participat la ritual, insa unii membri ai tribului Kulina au fugit in adancul junglei, noteaza cotidianul Diario do Amazonas. Clementino a spus ca fermierul ii cunostea pe ucigasi si ca, in ziua crimei, a fost invitat de acestia in satul lor. “Se cunosteau, uneori se ajutau unul pe altul. L-au invitat in rezervatia lor in urma cu trei zile si de atunci nu a mai fost vazut. Familia a decis sa se aventureze in padure pentru a-l gasi si atunci au descoperit ramasite din corpul lui si craniul sau atarnat de un copac. A fost un moment tragic pentru familie”, a mai spus acesta. Cei cinci criminali au fost identificati dupa ce acestia s-au laudat satenilor ca au mancat organele tanarului. Localnicii le-au spus autoritatilor ca sunt nemultumiti de lipsa de implicare a Fundatiei Nationale a Indienilor Brazilieni, care ii protejeaza doar pe indieni, nu si pe satenii care sunt amenintati de acestia. Un oficial al fundatiei a replicat, insa, ca zona in care se afla satul Envira este una la care se ajunge cu dificultate si ca ar fi nevoie de barci sau elicoptere.

Potrivit fundatiei, aproximativ 2.500 de indieni Kulina traiesc in Brazilia, la granita cu Peru. Acest coridor de jungla este faimos pentru numeroasele sale triburi izolate. Tribul Kulina este cunoscut si pentru limba sa foarte complexa. Femeile Kulina vorbesc o cu totul alta limba decat barbatii din trib. Ca urmare, probabil, a repetatelor insinuari ale lui Mircea Badea, conform carora cu femeile nu are rost sa vorbesti 😀 !

Daca ar fi fost romani, si nu brazilieni, s-ar fi infiintat o afacere, “pe persoana fizica”, care sa se ocupe de capturarea si eutanasierea membrilor Kulina?!

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s