Lepra basista se propaseste

In loc sa crape, in pastele ma-sii, PDL-pra se propaseste:

Eşti PDL-ist? Partidu’ te trimite gratuit la mare, în tabără socială

PDL Tabara sociala

Fotografii postate pe conturile de Facebook ale tinerilor din PDL in taberele sociale de la Costinesti
PDL Tabara sociala 2

Fotografii postate pe conturile de Facebook ale tinerilor din PDL in taberele sociale de la Costinesti
PDL Tabara sociala 3

Fotografii postate pe conturile de Facebook ale tinerilor din PDL in taberele sociale de la Costinesti
Tineret, mandria tarii!

Reforma statului promovată de către Băsescu, Boc şi ai lor a ajuns să producă efecte chiar şi când vine vorba despre taberele sociale, destinate copiilor şi tinerilor proveniţi din familii defavorizate. Chiar şi pentru un astfel de loc într-o tabără la mare au fost favorizaţi tinerii simpatizanţi sau membri ai PDL.

Cel puţin aşa s-a întâmplat cu unele dintre locurile destinate judeţului Hunedoara. Mai mult, în tabără la Costineşti au mers tineri, care sunt deja studenţi, lucru care contravine, potrivit vicepreşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), Lorincz Szell, dispoziţiilor legale.

Potrivit site-ului ANST, în această vară, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, prin Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret, respectiv Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti  organizează tabere cu caracter social pentru a veni în întâmpinarea copiilor şi  tinerilor cu dificultăţi financiare.

Astfel, Autoritatea subvenţionează un număr de 6000 de locuri în centrele de agrement proprii şi în locaţiile private aflate atât la munte, cât şi pe litoralul românesc în scopul desfăşurării unor programe cu caracter social destinate  sprijinirii copiilor şi tinerilor provenind din familii defavorizate.

Beneficiarii sunt „copiii şi tinerii proveniţi din familii al căror venit lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie, beneficiarii de burse sociale, orfanii care nu sunt încredinţaţi spre creştere şi educare prin hotărâre judecătorească, precum şi cei proveniţi din formele instituţionalizate de ocrotire”. Din cele 6.000 de locuri, 160 au revenit judeţului Hunedoara. În plus, 110 dintre acestea au fost alocate localităţilor care au primari PDL şi USL, iar alte 23 municipiului Hunedoara, acolo unde deputat de colegiu este prim-vicepreşedintele PDL Hunedoara, Viorel Arion.

În acelaşi timp, o singură comună din cele 55 din judeţ a avut distribuite 12 locuri. Este vorba despre localitatea Baru, acolo unde primar este Daniel Răducanu, în a cărui campanie electorală din ianuarie 2011 au fost implicaţi copii de la grădiniţă şi elevi din clasele gimnaziale.

Răducanu a şi declarat pentru Jurnalul Naţional că două eleve care sunt găzduite în „Casa Speranţei”, un proiect în care este implicat primarul comunei Baru, au fost trimise în tabără socială: „Au fost şi două fetiţe de la Casa Speranţei. N-am vrut să trimit mai mulţi copii să nu se interpreteze. Dacă politizăm şi asta… Lista a fost făcută de la şcoală. Nu am vrut să trimit mai mulţi copii, ca să nu se interpreteze. Da, au fost şi doi profesori în tabără, soţ şi soţie, dar el a nu mers cu mine la ultimele alegeri. De altfel, eu am organizat o tabără pe banii mei pentru toţi copiii de la Casa Speranţei”.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara i-a trimis în tabere sociale după cum urmează: 60 de locuri în tabăra de la Costineşti – Hotel Cris, în perioada 1.07-7.07.2011 şi alte 60 de locuri în tabăra de la Costinesti – Hotel Cris, în perioada 7.07.2011-13.07.2011.

În perioada 19.08.2011-25.08.2011, alte 40 de locuri au fost distribuite în tabăra ce va fi organizată la Costinesti – Casa Duca. Întrucât JURNALUL NAŢIONAL deţinea informaţii că printre cei trimişi în tabără se găseau membri şi simpatizanţi ai PDL, persoane care deja sunt angajate, dar şi studenţi a solicitat DJST Hunedoara şi Inspectoratului Şcolar Judeţean listele cu numele persoanelor care au fost selectate să beneficieze de un loc în taberele sociale. Inspectoratul Şcolar a trimis lista care cuprindea 50 de persoane, imediat ce i-a fost solicitată.

În schimb, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a avut nevoie de două adrese ca să răspundă la cererea cotidianului nostru. La a doua solicitare, DJST Hunedoara a răspuns, printre altele, aşa: „Valoarea unui astfel de bilet este de 70 lei (RON), valoare care asigură costul mesei şi al cazării pentru 6 zile. Menţionăm că dat fiind timpul scurt în care ne solicitati aceste date, nu avem timpul necesar pentru a informa persoanele vizate (din tabel) cu privire la faptul că numele lor a fost comunicat presei. Drept urmare nu ne asumăm răspunderea privind demersul de a face publice aceste date fără acordul persoanelor vizate. Vă asigurăm de toată disponibilitatea noastră privind transparenţa activităţii D.J.S.T. Hunedoara în condiţiile cadrului legal”.

În tot acest răspuns este o singură problemă: persoanele respective au fost trimise în tabără pe BANI PUBLICI. Cosultând lista, pusă la dispoziţie de către DJST Hunedoara, am găsit acolo numele mai multor membri şi simpatizanţi ai Partidului Democrat Liberal, unii dintre ei studenţi, dar şi angajaţi.

De altfel, unii dintre ei apar în fotografii efetuate la tot felul de manifestări organizate de către Partidul Democrat Liberal. Surprinzător, unul dintre ei au picat şi examenul de Bacalaureat, iar altul este, se pare, şef de cabinet parlamentar. Chiar ei au postat acele poze pe conturile personale de Facebook. Parte dintre poze sunt realizate chiar în tabăra socială de la Costineşti.

Precizăm că acele fotografii au fost luate de pe conturile lor, întrucât acelea nu erau securizate. În mai multe fotografii apar aceşti tineri, ţinând în mână doze de bere. Comentariile sunt pe măsură. De exemplu, iată cum au petrecut doi tineri din familii cu dificultăţi financiare în tabără la Costineşti: „nu mai aveai rabdare să bei bere iubita??”, “nu prea, doar că mi-ai luat puţin berea de la gură, puţin nu mult..”, “să bea???să te sărute pe tine şi tu goleai doza luv u:X”, „nu ştiu că n-am apucat … că nenea de lângă mine bea tot”, „daaa, păi îmi aduc aminte câte ceva, şi berea aia numai la mine în cameră putea să o bea”, „da…îi explicai cât de bună îi berea aia şi la el în camera…”. (n. red.: Jurnalul Naţional nu a intervenit pe text , ci doar a adăugat diacriticele).

Contactat de JURNALUL NAŢIONAL, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Lorincz Szell, a declarat că studenţii nu aveau ce să caute într-o astfel de tabără: „Studenţii beneficiază de un alt program, în tabere tematice, la mare şi la munte, şi în cadrul căruia 15 la sută din locuri sunt distribuite pentru cei care urmează învăţământul superior şi au o situaţie financiară precară. De tabere sociale beneficiază doar copiii şi tinerii până în 18 ani”.

Surse din cadrul PDL declară că listele au fost întocmite de către deputatul Viorel Arion, care şi-a răsplătit astfel clientela: „Unde credeţi că s-au dus copiii mai-marilor din PDL în această vară? În tabără socială! Căutaţi începând cu copilul lui Gligor şi terminând cu trupa lui Arion de la Hunedoara şi o să vă fie greaţă! Halal popor! Ăştia au nevoie de tabere sociale? Cereţi de la Inspectoratul Şcolar tabelele cu copii şi-i veţi găsi pe toţi”.

De altfel, şi împărţirea locurilor în taberele gratuite încalcă dispoziţiile Ordinului nr. 1094 al Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, în care se precizează: „din mediul rural: 10 + 1 (ex.: dintr-o comună pot participa la tabere sociale un număr maxim de 10 copii + 1 însoţitor);- din mediul urban: 30 + 3, respectiv 20 + 2 (din oraşele care sunt reşedinţă de judeţ pot participa maxim 30 de copii + 3 însoţitori, iar din celelalte oraşe care nu sunt reşedinţă de judeţ pot participa maxim 20 copii + 2 însoţitori)”.

Din datele puse la dispoziţie de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara rezultă că din Deva au fost trimise în tabere sociale 37 de persoane, din Petroşani 23, din Baru – 12, din Orăştie – 23, din Hunedoara – 23 (deşi pe lista Inspectoratului Şcolar figurau 11, iar la primărie nu au existat cereri în acest sens).

Advertisements

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Lepra basista se propaseste

  1. Pingback: versuri şi muzichii de început de săptămînă | Ţara vorbelor în vânt

  2. minibebe says:

    pai nu arata a politica ce fac ei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s