AFACEREA MACELARIRII CAINILOR DIN ROMANIA: CEA MAI MURDARA SI ORIBILA MANEVRA A MAFIEI BASISTE

„PDL are nevoie de câini morţi ca să facă bani”

Liberalii acuză o afacere de partid cu Protan
31 martie 2011

Foto: Bogdan Chesaru / Intact ImagesFoto: Bogdan Chesaru / Intact Images

Deputaţii din Comisia de admi­nis­traţie publică au rediscutat timp de două zile legea de eutanasiere a câinilor vagabonzi, după ce ea a fost întoarsă de la plen în urmă cu trei săptămâni. Marţi au fost prezentate amendamentele deputaţilor, iar ieri au fost audiaţi reprezentanţii ONG-urilor pentru protecţia animalelor. Amendamentele PNL şi poziţia organizaţiilor neguvernamentale concordă, în sensul renunţării la ideea eutanasierii. PNL şi ONG-urile vor sterilizarea masivă şi rapidă a câinilor, urmată de reîntoarcerea lor în locurile din care au fost adunaţi. Propunerile liberalilor au fost susţinute marţi în Comisie de deputatul PNL Alina Gorghiu. Pe de altă parte, varianta PDL este aceea a adunării câinilor comunitari în adăposturi, a sterilizării şi, apoi, a eutanasierii, dacă, în termen de 30 de zile, animalele nu sunt revendicate sau adoptate.

Deputatul PNL Cristian Adomniţei spune însă că aceasta este „o afacere de partid” cu Protan, firma de neutralizare a cadavrelor de animale. „PDL are nevoie de câini morţi ca să facă rost de bani. Este o afacere cu Protan, care percepe de la admi­nistraţiile locale  0,5 euro per kilogram de animal pentru ardere, media fiind stabilită la 29,5 kg pentru fiecare câine, ceea ce este foarte mult, întrucât un câine comunitar nu cân­tăreşte atât. E loc de învârteală pentru primarii PDL. Ar însemna să plă­tească aceşti bani pentru inci­ne­ra­re, deşi plătesc şi sterilizarea anteri­oa­ră a aceloraşi animale, cât sunt încă în viaţă. În plus, programul de vi­zi­te la adăposturile de animale, pentru recuperarea sau adoptarea lor în cele 30 de zile de graţie, este restrictiv: de la ora 11:00 la ora 13:00. Nici un om cu serviciu nu se poate duce la aceste ore să adopte un animal”, a de­cla­rat Adomniţei pentru Jurnalul Na­ţional.

Ieri, şi organizaţiile neguvernamentale pentru protecţia animalelor au încercat să-i convingă pe deputaţi să renunţe la ideea eutanasierii câinilor vagabonzi. La şedinţă au venit, printre alţii, reprezentanţi ai asociaţiilor „Save the dogs” şi „Vier Pfoten”, precum şi ai Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor. Reprezentanţii ONG-urilor au cerut trei lucruri: impunerea unui program unitar la nivel naţional, sterilizarea câinilor, nu eutanasierea lor, precum şi reîntoarcerea animalelor pe stradă după sterilizare. Cu justificarea că au încredere în autorităţile locale, care cunosc mai bine situaţia din propria ogradă, deputaţii PDL vor să le lase aleşilor locali dreptul de a lua decizia în privinţa euta­na­sie­rii sau sterilizării câinilor comunitari. În schimb, ONG-urile spun că acest lucru va favoriza „depor­ta­rea” câinor dintr-un oraş în altul. „Nu putem ca în Bucureşti să îi sterilizăm, iar în Buftea să-i eutanasiem pentru că iubitorii de animale din Buftea îi vor aduce în Bucureşti ca să îi salveze”, a declarat reprezentantul „Vier Pfoten”.

Acesta a afirmat că organizaţia poate steriliza o sută de câini zilnic cu perioadă de „spitalizare” de o zi, după care câinii se pot întoarce în locurile din care au fost adunaţi. Potrivit Vier Pfoten, în Bucureşti sunt 30-40 de mii de câini vagabonzi, din care 20 de mii sunt deja sterilizaţi şi au ajuns la jumătatea mediei de vârstă, astfel că în trei-patru ani ei vor dispărea fără să lase „urmaşi”. Insistenţa ONG-urilor a scos-o din sărite pe preşedinta Comisiei, pedelista Sulfina Barbu, care a şi părăsit şedinţa după o oră de discuţii.

Deputaţii n-au luat nici o decizie, urmând ca votul asupra amendamentelor şi asupra proiectului de lege să fie dat marţea viitoare într-o şedinţă cu uşile închise.

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to AFACEREA MACELARIRII CAINILOR DIN ROMANIA: CEA MAI MURDARA SI ORIBILA MANEVRA A MAFIEI BASISTE

  1. Marian din...Berceni says:

    Pai PROTAN…stiam ca-i aproape falimentar. Nu stiu daca mai are vreo cinci muncitori si …vreo 15 TESA…toti cu carnete portocalii in buzunare evident. Nu trebuie sa le dea si alora …un os ?

  2. Pingback: Peste 200 de euro pe hârtie, pentru eutanasierea unui câine în România « Adevaruri din culise

    • Plus ca aceasta lege MIZERABILA prevede ca animalele sa fie STERILIZATE, VACCINATE, DEPARAZITATE, MICROCIPATE – si dupa 30 de zile UCISE (la pretul ala!)!!! Va dati seama ca numai sumele astea sunt suficiente pentru a drena complet PIBul Romaniei?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s