BATRANII TALHARI NE LOVES DIN NOU: JAFUL CU F-16

Jaful la care suntem supusi atinge astazi proportii dementiale:

Încă o şmecherie ordinară a bătrînilor golani Traian Băsescu şi George Sörös: ROMÂNIA VA PLĂTI, TIMP DE 10 ANI, 2,3 MILIARDE DE DOLARI PENTRU AVIOANE AMERICANE VECHI, PREZENTATE DREPT… NOI!

Cu complicitatea lui George Sörös, dar şi a altor afacerişti veroşi apropiaţi acestuia, Traian Băsescu pregăteşte îndatorarea României cu încă 1,5 miliarde de dolari, bani cu care vor fi achiziţionate avioanele de vînătoare F16. Matrozul Chior s-a întors din SUA cu o nouă găselniţă, menită să îi facă pe plac lui Sörös şi să încheie afacerea avioanelor de luptă, chipurile, pentru dotarea aviaţiei militare româneşti. Pentru că Bugetul de Stat nu poate suporta plăţile respective, Băsescu şi Sörös vor să bage pe gîtul României banii necesari cumpărării avioanelor sub forma unui credit sindicalizat, care va fi acordat ţării noastre de un consorţiu financiaro-bancar american, controlat tot de George Sörös. Pe scurt, conform informaţiilor noastre, Kaplan Group, în parteneriat cu Banca de Dezvoltare a SUA şi cu alte două bănci (necunoscute, deocamdată) vor oferi României, contra unor garanţii suverane, banii necesari achiziţionării avioanelor de vînătoare sub forma unui împrumut pe 10 ani. Astfel, Traian Băsescu va putea demara programul de înzestrare a aviaţiei militare cu avioane F16, România urmînd să plătească rate 10 ani, plus dobînzile aferente, care se pare că nu vor fi deloc mici. Sursele noastre spun că la circa 1,5 miliarde de dolari, România va da înapoi 2,3 miliarde de dolari! Pentru a se pune această afacere la adăpost de orice posibilă denunţare, în condiţiile în care se va schimba regimul, împrumutul va avea garanţia suverană a României. Cei doi bandiţi au pregătit şi o variantă de rezervă, în cazul în care opinia publică românească nu va privi cu ochi buni îndatorarea pentru achiziţia unor avioane second hand. Astfel, în următorii 2 ani, producătorul american al avioanelor F16, Martin Lockheed, va demara producţia unui alt tip de avion, mult mai performant. În acest context, producătorul are nevoie să scape de imensele stocuri de piese şi subansamble de F16, care vor fi vîndute României asamblate sub formă de avioane F16 noi. În fapt, vorbim de aceeaşi tehnologie veche, de care americanii trebuie să scape şi care, în loc să fie casată, va fi asamblată şi vîndută  românilor sub formă de produse noi. Este ca şi cum astăzi cineva ar cumpăra o Dacie 1300 asamblată cu piese rămase în magazia fabricii de la Piteşti, stocate din anii ’70 – o maşină depăşită tehnologic, dar plătită la preţul unei maşini de ultimă generaţie.

Pe langa aspectele subliniate mai sus in cotidianul “Tricolorul“, simt nevoia sa atrag atentia asupra uriaselor cheltuieli de intretinere si exploatare ale acestor avioane ! Pentru a fi operationale, asemenea aeronave trebuie pilotate de oameni antrenati, iar intreaga pregatire a unor piloti militari este EXTREM de costisitoare (imaginati-va numai ce inseamna schimbarea unui set de anvelope pentru trenul de aterizare al acestor avioane, in conditiile in care aceasta operatiune se impune la cateva (3-6?) decolari/aterizari; de asemenea, pentru a deveni pilot in US Navy, se impun minim 100 de ore de zbor la activ, dupa un indelugat program de pregatire – este practic imposibil pentru mintea unui roman caruia i se cere sa creada ca e “bogat” daca traieste cu 800lei/luna si presteaza o munca adesea umilitoare si in conditii dezgustatoare, timp de 8-12ore/zi, sa inteleaga ce costuri colosale implica numai aceste ore de zbor, atat in combustibil cat si in consumabile).

Intreaga “afacere” este doar un JAF grotesc si criminal, fara nici un beneficiu practic pentru contribuabilul roman!

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s