SALVAREA PITBULLULUI ARESTAT LA BUCOV!

Pitbullul arestat, in sfarsit, eliberat!

Scris de Marius Marinescu  in 19 septembrie 2011 la 17:34, in Social.

Veste buna pentru iubitorii de animale: catelusa Tasha a fost eliberata din arest! Nu stiti cine e Tasha? Pitbullul ridicat abuziv de hingheri, la chemarea jandarmilor la fel de abuzivi, dupa ce patrupedul vioi speriase stapana isterica a unui pekinez iesit la plimbare in centrul Ploiestilor. Patania frumoasei cateluse in varsta de doi ani a avut loc acum trei saptamani.

Din cauza unui martor rautacios, care apucase sa filmeze partial si sa trimita scena pe la niste televiziuni iresponsabile si manipulatoare, Tasha a fost lovita, sedata si dusa la un stabiliment in Bucov, judetul Prahova, iar tinerii si pasnicii ei stapani, frate si sora, Marian si Tania Naftanaila, au fost batuti de un jandarm primitiv. Si toate acestea, in ciuda imaginilor dovedind absenta oricarui pericol in privinta Tashei, care purta botnita. Varelatam, in perioada aceea, despre demersurile mele si ale domnului Corneliu Vadim Tudor, presedintele Partidului Romania Mare, impreuna cu domnul Mircea Serbanoiu, presedintele Ligii pentru Apararea Drepturilor Animalelor (LADAR), cu doamna Elena Badicu si domnul Vlad Craioveanu, ambii reprezentanti ai Asociatiei “Prieteni fara grai”,  pe langa factori responsabili din Ministerul Administratiei si Internelor, printre care s-a numarat domnul secretar de stat Gheorghe Emacu, si discutiile noastre cu presedintele Consiliului Judetean Prahova, domnul Mircea Cosma, pentru salvarea nevinovatei Tasha. Sunt sigur ca, in absenta acestor presiuni exercitate in numele respectarii Legii, decidentii locali ar fi dispus uciderea animalului, practica de rutina a activitatii lor infractionale. La capatul a doua saptamani de negocieri si incalcari flagrante ale legislatiei din partea autoritatilor locale, edilii au renuntat la incapatanarea diabolica; biata catelusa a scapat de groaza “uzinei mortii” de la Bucov. Domnul Mircea Serbanoiu, personal, s-a deplasat la adapostul cu pricina, insotit de politisti, pentru eliberarea ei. Insa consecintele psihologice si fizice ale prizonieratului isi spun cuvantul. Tasha a contractat o boala de piele din cauza conditiilor insalubre, de neimaginat, care domnesc in asemenea asa-zise adaposturi. Tratamentele dure i-au afectat grav sensibilitatea accentuata. Imaginati-va un caine adoptat de pui, iubit, ingrijit ca un copil, crescut intr-un mediu prietenos, inconjurat de caldura sufleteasca, dintr-o data lovit cu cruzime, insfacat si trantit intr-o boxa subdimensionata, aruncat intr-un loc ingrozitor, de exterminare, indurand batai, foame, spaima, fara sa inteleaga de ce! Indescriptibila bucuria noastra la iesirea catelusei din detentie! Si eu si sotia mea, Liliana, am mers s-o vedem, s-o cunoastem, s-o imbratisam pe micuta eroina. Am insotit-o chiar si la o plimbare in parc. Desi suspicioasa la inceput, precauta cu strainii, isteata Tasha ne-a simtit repede gandurile frumoase si ne-a acceptat, bucuroasa, in preajma. Nu mai stia cum sa ne atraga atentia, sa ne arate ca simtea ca o iubim, sa ne demonstreze ce catelusa buna, cuminte si minunata este ea de fel. Facea giumbuslucuri, zburda vesela, ca un ied. Cosmarul Tashei s-a sfarsit. Familia iubitoare incearca sa stearga din mintea si inimioara ei urmele experientei terifiante.

Insa nici eu, nici domnul Mircea Serbanoiu nu ne lasam! Ne continuam demersurile legale pana la sanctionarea faptuitorilor. Directorul Serviciului de Ecarisaj al Primariei Ploiesti, manager al Gradinii Zoologice a orasului, Catalin Costel Vlad, se face vinovat de incalcarea articolului 6 din Legea nr.9/2008, prin aplicarea de rele tratamente animalului,  infractiune pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la trei ani,  si de incalcarea articolului 213 din Codul Penal, privitor la infractiunea de abuz de incredere.

„Art. 213 Abuzul de incredere:

Insusirea unui bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amenda. Daca bunul este proprietate privata, cu exceptia cazului cand acesta este in intregime sau in parte al statului, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.”

Tasha la spalat, pentru a indeparta duhoarea si murdaria de care fusese acoperita in cusca hingherilor:


Asta e “pitbullul care a terorizat centrul Ploiestiului”!

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s