BASESCOZITATEA DEZVOLTA DEMENTA BELICOASA?

Tancul vârf de lance al armatei române. E peste tot ce au vecinii. FOTO

Autor: Florin Cojocaru | Sursa: Money.ro | Publicat: 23 sep 2011, 00:27 |

Deşi este mai uşor şi are o putere de foc mai mică faţă de coloşii din marile armate ale lumii, totuşi elita armatei de uscat este potrivită pentru relieful ţării noastre. Nu participă în niciun război, momentan, pentru că România nu este angrenată decât în misiuni de menţinere a păcii

GALERIE MULTIMEDIA

Tancul cu denumirea TR – 85 M1 este arma supremă a Armatei româneşti de uscat. El reprezintă un model îmbunătăţit al vechiului tanc din perioada comunistă TR -125 fiind dotat cu echipamente de ultimă generaţie. Deşi înglobează unele componente aflate şi pe germanul Leopard  totuşi, în esenţă,     tancul rămâne un produs românesc. Deşi este un produs competitiv, spun producătorii, totuşi tancul nu este prezent pe niciun teatru de operaţiuni din lume. „Este o armă eminamente ofensivă iar România nu este prezentă în lume decât în cadrul unor misiuni de menţinere a păcii. Ca specialist pot să spun că este peste tot ce au ţările din Europa de Est şi e comparabil cu dotările ţărilor din Vest”, a spus, pentru MONEY.RO, Marius Georgescu, directorul Uzinei Mecanice Bucureşti, producătorul tancului. Potrivit acestuia, nu există niciun cumpărător pentru acest tanc în afara Ministerului Apărării Naţionale. Georgescu nu a dorit să dezvăluie cât este costul de producţie al unei unităţi şi nici câte tancuri există, în total, în ţară, deşi datele MapN arată că avem mai mult de 300 de unităţi.

Un tanchist întrebat de MONEY.RO a spus că tancul nu este cerut în alte părţi din lume „pentru că suntem în NATO şi trebuie să facem ce spun fraţii noştri mai mari de peste ocean”. Militarul a precizat că o variantă mai slabă a tancului a fost testată cu succes chiar şi în deşert înainte de Revoluţie. Tot tanchistul a precizat că UMB lucrează la un nou model de tanc care să aibă un motor de 1.200 de cp, cu aproape 50% mai mult decât motorul de 860 de cp al actualului model.

Faţă de ceea ce au alte armate din lume, tancul românesc este de mărime medie însă are rezultate comparabile cu ale unora mult mai mari cum ar fi Challenger-ul britanic. Specialiştii de la UMB spun că s-a optat pentru acesti tip pentru că este cel mai adecvat reliefului de la noi. „Să faci comparaţie între tancuri e destul de greu. Fiecare are calităţi şi defecte. Nu e bine să fii prea greu pentru că ai o viteză de reacţie mult încetinită”, spune Georgescu.

Tancul nostru are putere mare de foc, trage până la 4.000 de metri, în timp ce Leopardul nemţesc nu bate mai departe de 3.000 de metri. Motorul are numai 860 de cai-putere, aproape jumătate faţă de cât are Abramsul american, însă specialiştii spun că se mişcă foarte repede, cu 60 km/h, mai puţin cu doar 7 decât cel produs de Statele Unite.

Vehiculul are o greutate de 50 de tone,  un echipaj de patru şi este prevăzut cu un tun de 100 de mm şi două mitraliere: una de 7,62 mm pentru atac terestru şi una de 12,7 mm pentru atac aerian. De asemenea dispune de mai multe aruncătoare de grenade şi grenade fumigene. Cele mai puternice tancuri aflate în dotarea armatei americane ori germane sunt prevăzute cu tunuri de 125 de mm.

Arma principală este capabilă de 41 de salve, mitraliera coaxială terestră trage 5.000 de focuri iar cea aeriană 750 de focuri.

Printre echipamentele de ultima generaţie cu care este dotat se numără ghidaj cu laser vedere cu infraroşii, amortizoare de apă şi şocuri, computer care calculează rotaţia turelei şi raza de tragere.

Acest model are şi un frate mai mic –  TR 85. Nici acesta nu se află pe vreun teatru de operaţiuni.

“Arma eminamente ofensiva…” Pe cine, mortii ma-sii, doreste Romania sa ofenseze?! Fara o economie puternica, armatele moderne sunt doar siruri de conserve pe o banda transportoare oprita. BANI TOCATI! Populatia Romaniei E PRAF, JEG, PULBERE, da’ are tanc “modern”! Pe sistemul “Baba Rada da sa moara/Da’ si-a luat chiloti cu sfoara./Cu toti banii de coliva/Se boieste si-i lasciva!”

Constat cu oarecare multumire ca si alti concetateni manifesta o atitudine pertinenta:

gigu :

pt sateni

e bun pt supravegheat satenii cand culeg porumbul 😀

Savu :

Tancul T85M1

Este foarte bun pentru PDL pentru strivit pensionarii, opozitia, populatia tarii…. 😉

ioio :

Challenger Abrams ???!!!!!!

Pt ce au vecinii nostrii e OK, insa nu incepeti sa bateti campii comparandu-l cu ce au americanii si britanicii. De export nu poate fii vorba decat poate in tari din NATO insa la astea se aboneaza baietii din vest asa ca putin probabil sa il vedem in dotarea altei armate. Oricum sunt degeaba daca nu ai si forte aeriene care in cazul nostru sunt cam inexistente din pacate. Numai bine.

radukku :

Nu-i tanc rau, insa nu printre cele mai bune. Si evident ca e peste ce au vecinii. Ungurii nu mai au deloc tancuri, moldovenii poate au vreo doua T-34 prin Tiraspol, pe post de statuie, bulgarii cu vechile T-72, sarbii la fel. Ucrainienii varianta imbunatatita a T-72. Trebuia sa iei un T-34, ii puneai calculator si deja era mai tare ca astea ale vecinilor.

Personal, nu pot sa nu ma intreb daca infamul chirias de la Cotroceni, pe numele sau de puscariabil Basescu Traian, nu a dezvoltat o dementa belicoasa intre timp, sau asta e doar continuarea fireasca a jafului inceput din ’90 in industria nationala de armament (alta gogorita a megalomaniei ceausiste), continuat prin afacerea “fregatelor”, a achizitionarii de F16 si cine stie cate si mai cate alte asemenea mizerii, toate facute pe seama mizeriei, umilintei, durerii si degenerarii populatiei Romaniei.

Psihoza asta razboinica imi aminteste de versurile melodiei “Eterna si fascinanta Romanie” (Cassa Loco): “Americani, germani, si alte zeci popoare/Ne bat in poarta tarii,asteapta la hotare!”

Basescu se comporta exact ca personajul Gore din acest interviu ipotetic, dezvoltat de internautul Tashu pe unul din site-urile tabloidelor din Romania:

“Libertatea: sintem acasa la domnul interlop Gore, zis si Maximus
Gore: Fraiere, Maxim, nu Maximus, ca ala era nume de gladiator. adica sclav, da?
am eu mecla de sclav?
Libertatea: iertati-ma, domnule Maxim, aveti profil de viking, si lasati sabia deoparte, ca nu ma pot concentra
Gore:ba, ziaristule, deci astept intrebari respectuase, da?
Libertatea: se zice ca sinteti plin de bani CA Copilul mic de cacat la cur, e adevarat?
Gore: da, gustere, sa moara mama, am bani pt ca-s iubit.
Lib: dezvoltati, va rog
Gore: ma iubeste prietenele mele si “munceste” pt mine. prietenul la nevoie se cunoaste, nu?
Libertatea: dar ce le atrage pe femeile frumoase la dumneavoastra?
Gore: sufletul meu sensibil, frate. cind le trag la ficat sau le tai cu shishul se rupe inima in mine.
sint exact ca un parinte care-si pedepseste copilul cind face pozne.
Libertatea: multumim maxim pt interviu.
Gore: multumesc si eu si primeste, amintire de la Maxim, astia 10.000 de euro.
sint proaspeti, acum i-am tiparit”

😀

Inainte sa ne mai arunce cu capul inainte in cine stie ce aventura periculoasa, asa cum au facut toti dementii propulsati in postura de stapani ai Romaniei in trecutul sumbru, ar trebui sa-i spuna cineva distrusului asta de tiran: “Alo! Domnul Traian!…Treziti-va!!… Sforaitzï prea tare…

Advertisements

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to BASESCOZITATEA DEZVOLTA DEMENTA BELICOASA?

 1. Bun articol, imi place acest blog. Un pic off-topic: va supun atentiei site-ul FILME1.NET – un site gratuit de filme online subtitrate in limba romana, fara reclame (!), rapid si foarte bun. Eventual, poate va intereseaza si un schimb de linkuri. Va multumesc anticipat!

 2. tashu says:

  salut, sint surprins si onorat sa vad ca interviul meu cu gore e si aici 🙂
  daca vrei sa citesti mai multe intra pe blogul meu,sper sa fiiplacut surprins.
  daca iti place,arata-le si altora, poate reusim sa mai trezim lumea
  tashu

  tashu-tm.blogspot.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s