Din istoria famigliei Robertei Anastase

Cine e Roberta Anastase!

Corneliu Anastase, tatăl actualului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a rămas în memoria colectivă a prahovenilor ca singurul apărător al regimului ceauşist. Performanţa a fost omologată în 22 decembrie 1989, când Anastase, aflat în funcţia de director al Uzinei “1 Mai” Ploieşti, a sudat porţile întreprinderii pentru a împiedica ieşirea la revoluţie a muncitorilor. Gestul a provocat furia oamenilor, care l-au alergat pe străzi, hotărâţi să-l linşeze. Furia acestora nu era îndreptată numai împotriva porţilor sudate, ci şi împotriva omului Anastase, care se remarcase printr-o răutate fără margini la adresa subalternilor. Directorul de la “1 Mai” s-a dovedit a fi în 22 decembrie un bun alergător, scăpând ca prin urechile acului de mulţimea dezlănţuită.

O vreme apoi a dispărut din vizorul opiniei publice, luând calea Moscovei, la CAER, unde a lucrat în echipa de asistenţă tehnică pentru utilajele livrate la export de uzina “1 Mai”. După ce s-au liniştit apele, prin 1994, pe timpul guvernului Văcăroiu, Anastase a apărut pe scena politică şi s-a lipit de scaunul de subprefect al Prahovei. A trecut apoi în privat, pentru scurtă vreme, ocupând funcţia de director al firmei INSERV Ploieşti. S-a întors repede în politică, la ApR, condus atunci de Teodor Meleşcanu, devenind în scurt timp un apropiat al acestuia. Foştii colegi de la ApR Prahova spun că lui Corneliu Anastase îi plăcea să adune bani de la tot felul de oameni de afaceri dubioşi şi că, după campania electorală din 2000, a reuşit să-i facă o casă în Valea Doftanei fiicei sale Roberta, în timp ce ApR, cotat foarte bine la ora aceea, n-a reuşit să intre în Parlament.

După alegerile din 2000, Corneliu Anastase s-a dus la PD, unde fiica sa, Roberta, era deja împlântată. După ce a ocupat o perioadă funcţia de consilier al lui Petre Petrescu, director general al Petrotrans, societate de distribuţie a petrolului, Anastase a devenit, în 2002, director comercial al acestei firme. În 2004, Petrotrans a fuzionat cu societatea Conpet, care se ocupa tot de transportul petrolului prin conducte, iar Corneliu Anastase a ajuns şef al secţiei mecanice la compania nou-înfiinţată. Aici îl găsim şi în prezent, ca şef al consilierilor directorului general al Conpet, director schimbat de trei ori până acum şi despre care se spune că are doar un rol de marionetă.

Motivată mai mult sau mai puţin de ascensiunea tatălui ei, Robertei i-a plăcut politica încă de pe băncile liceului, când obişnuia să frecventeze sediul PD Prahova. Prin anii ’90, aceasta era vedeta Partidului Democrat din judeţ, remarcându-se prin concursurile de miss şi paradele de modă la care participa. „Am făcut paradă de modă şi tombole la partid ca să strângem bani, iar Roberta defila pe podium. Venea fără lnjerie intimă, iar noi eram destul de şocaţi atunci când vedeam aşa ceva, că nu eram obişnuiţi”, ne spune Paula Ivănescu, fost senator PD. În fapt, Paula Ivănescu este autorul moral al ascensiunii curioase a Robertei Anastase, pentru că aceasta a susţinut-o fervent în cariera sa politică.

Paula Ivănescu îşi aduce aminte, acum cu amărăciune, cum a sprijinit-o pe Roberta şi cât s-a luptat cu colegii de partid ca să-i facă loc în politică. „Pentru o femeie era foarte greu să reuşească în politică. Poate de aceea am ales să susţin femeile care voiau să intre în acest domeniu. A fost greu şi pentru mine. Am dus-o la Bucureşti şi i-am recomandat-o lui Traian Băsescu şi lui Petre Roman. Petre Roman nici nu voia să audă de ea, că n-o plăcea deloc şi am fost nevoită să mă cert cu el pentru Roberta. În schimb, Băsescu a plăcut-o, pentru că-i plăceau femeile, şi a susţinut-o până la capăt. Trebuie să recunosc că şi pe mine m-a susţinut Băsescu”, ne spune Paula Ivănescu.

Fostul senator PD Paula Ivănescu susţine că pe Roberta Anastase n-o plac bărbaţii, chiar dacă a fost aleasă, în prima tinereţe, miss România. „A fost dintotdeauna o femeie rea, iar eu nu mi-am dat seama decât prea târziu. În ziua în care bunicul său era înmormântat, ea ţinea conferinţă de presă la partid, iar asta spune foarte multe. În plus, este strigător la cer cum a putut să ajungă în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, când nu are capacitate de gândire şi de coordonare”, spune Paula Ivănescu. Chiar dacă îi datora totul, în 2007, Roberta Anastase a executat-o din funcţia de vicepreşedinte al PD Prahova pe Paula Ivănescu. „Eram ca un ghimpe acolo, pentru că încercam să-i împiedic pe Roberta şi pe tatăl ei, Corneliu Anastase, să stoarcă bani de la firme şi instituţii”, ne mărturiseşte fostul senator PD.

Despre Corneliu Anastase, Paula Ivănescu nu are nici un cuvânt bun şi spune că este „o fiară, aşa cum fiica lui este o fiară în devenire”. „Tatăl lui Corneliu Anastase a fost şef la Tipografia din Ploieşti pe vremea lui Ceauşescu, ceea ce însemna foarte mult pe vremea aceea. La final, s-a îmbolnăvit de Alzheimer, dar Corneliu Anastase l-a lăsat să stea singur într-o cameră până a murit, fără să-i treacă prin cap să-l ia la el şi să-l îngrijească. Mai mult de atât, Corneliu Anastase este un om foarte rău, care dispreţuieşte pe toată lumea. Chiar şi după ce a suferit un infarct în 2007, a rămas la fel de rău. La partid se poartă îngrozitor cu oamenii, îi înjură şi îi ameninţă tot timpul, îi presează cu banii, e o atmosferă de teroare. Aproape că nu mai intră nimeni acolo, decât cei care au bani de adus. Iar la Conpet tot el conduce, pentru că directorii puşi acolo sunt doar marionete”, ne spune Paula Ivănescu. Să mai amintim, din biografia familiei Anastase, cum s-a enervat Roberta la sfârşitul anului trecut şi i-a făcut cadou tatălui ei o parcare privată pe domeniul public. Şi asta pentru ca muritorii de rând să nu se mai amestece cu asemenea perle ale politicii româneşti.

Florin Vasile spunea:

In anii 80 am lucrat la Tipografia Ploiesti , pe str Transilvaniei nr 29, iar bunicul ei era director acolo. Un comunist notoriu, care inspira doar teama lucratorilor din toate departamentele . Toata lumea il stia de frica . Pe 22 deccembrie 89 a dat ordin sa fie incuiate portile tipografiei (atit la intrarea principala, cit si usa din spatele cladirii care dadea in curtea intreprinderii). Cind Ceausescu a fugit cu elicopterul, Anastase a fugit si el din tipografie , si toti salariatii am putut sa iesim in strada!

Advertisements

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Din istoria famigliei Robertei Anastase

 1. NV says:

  astia sunt oamenii “da dreapta” care conduc tara. Totusi, cred ca romanii merita tot ce li se intampla…..au conducatori pe masura inteligentei lor. Pe cei mai multi ii prostesti cu o punga de orez si o sticla de ulei…asa ca pt Roberta & Co. nu exista motive de ingrijorare.

  • Pe cei mai multi ii prostesti cu 2 vorbe aiurea… vezi “programul” partidului lu’ Diaconescu Dan! Romanii “merita” un singur lucru: sa dispara, sa nu ramana nici urma de existenta lor mizerabila pe acest Pamant, pe care l-au intinat cu mizeria si ororile lor!

   I have filled my heart with HATE

 2. Cormoș Dumitru Radu says:

  Aceași situație, tot niște simple cazuri p… Din păcate, noi am permis unor astfel de oameni, să ajnugă la putere. Să sperăm, că nu vor mai ajunge să conducă astfel de personaje. Cel mult, vor fi subiecte de studiu, despre care se va vorbi la unele cursuri la facultățile, unde astfel de studii de caz sunt utile.

 3. journeyman47 says:

  Felicitari, Vlad C, pentru aceasta postare (sau buletin info) despre VARCOLACII “POLITICII ROMANESTI” ….DE 2 LEI ! 😉 Sper sa arda toti in Iad CURAND ….PE VECIE!!!!

 4. journeyman47 says:

  Felicitari pentru articol, Vlad C!! Diavolita asta cu tatu-so cu tot sa arda in Iad curand si pe vecia cea vesnica!! Iar neamul lor blestemat sa li se starpeasca o data cu spurcata asta din poza, in cele 4 vanturi si zari!!! In veci si in pururi tara asta sa nu mai aiba parte la conducerea dei de scursuri diabolice asemenea celor de mai sus. AMIN! Doamne Ajuta-i pe Romani!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s