PICHETARE LUNI SI MARTI LA PARLAMENT IMPOTRIVA ABUZURILOR STATULUI TERORIST ROMAN

Pichetare luni si marti la Parlament pentru nereguli maxime in proiect

Va invitam in Parcul Izvor, la “alveole”, vizavi de Camera Deputatilor, pentru a sustine respingerea PL x 912/2007, proiect modificat de la stadiul initial si care acum cere moartea cainilor ( a celor “agresivi pana in 3 zile” de la capturare si a celorlalti prinsi dupa “30 de zile”).

Proiectul mai cere ca oricine adopta un caine de la hingheri sa aiba asupra sa:
-“bani pentru achitarea unei taxe”
-“acordul vecinilor”
-“dovada de serviciu”
-“dovada de casa”
Aceasta descurajeaza orice adoptie!

Proiectul nu are in grija “traseul puilor” proprietarilor care ii arunca. Cand deputatul Sorin Buta din Comisie si-a manifestat ingrijorarea si a cerut in sedinta de pe 14 septembrie 2011 masuri sporite pentru prevenirea abandonului, presedinta sedintei Sulfina Barbu a spus ca “acest lucru se rezolva simplu, prin amenzile uriase intre 2000 si 5000 lei”, trecand foarte repede peste acest aspect, desi este stiut ca mai usor previi decat combati. Desi proprietarii trebuie sa-si microcipeze puii imediat, ei nu o vor face (nu au bani), si vor arunca puii, uneori si fara ochi, pe domeniul public, deci pe spatele dv. Cati pui mai vreti sa luati in spinare?

Un proiect facut de mantuiala, de catre persoane care nu cunosc rezolvarea problemei sau care doresc intentionat eutanasia. Eutanasia este o mina de aur pentru primarii, care primesc bani de la buget pentru fiecare caine procesat, stiut fiind ca poti “omori” pe hartie un caine si de 5 ori! Daca el devine cenusa la incineratorul de la Protan si nu il mai poti verifica!

Un proiect care sa lungeasca la infinit problemele cainilor strazii, ale iubitorilor de animale si ale oamenilor muscati, deopotriva victime ale unui stat care nu vrea sa ia masurile potrivite!

Proiectul lasa la latitudinea primariilor modalitatea de gestionare a cainilor, prin consultari populare (“de cartier”), in loc sa faca studii de specialitate, studii tehnice si temeinice, inclusiv in baza legilor interne si a tratatelor internationale. Noua varianta a PL x 912/2007 lasa pe mana tuturor neexperimentatilor o problema de maxima gravitate, incat putem spune ca “la fotbal si la catei se pricep toti”.

Proiectul cere “lasarea puilor in adaposturile publice pana implinesc varsta de 5 luni” desi toti cei care am lucrat in adaposturi si avem practica la hingheri stim ca puii sunt PRIMII care se imbolnavesc dintre toti cainii din ecarisaj, si anume de PARVOVIROZA, care este extrem de contagioasa si extrem de intalnita in orice adapost. De obicei mor dupa 3 saptamani de la aducerea in adapost (daca nu sunt vaccinati de 3 ori). Puii rezista mult mai bine pe strada, la mari distante unii de altii, pentru ca nu se pot incuba unii de la altii. In plus, pe strada, sunt foarte adoptabili. Toti cei care am dat caini la stapan stim ca cel mai mult se adopta puii, mici si dragalasi.

Este destul de ambigua si problema hranirii cainilor pe strada. In sensul “cresterii si adapostirii”, cetatenii sunt amendati.

FOARTE IMPORTANT. Proiectul NU are o ANEXA care sa prevada RETURNAREA. Astfel incat, chiar daca anumite primarii o accepta, ea este imposibil de realizat si toti cainii vor trebui returnati de iubitorii de animale semnand “fise de adoptie” care presupun cu totul si cu totul alte raspunderi, chiar si sanctiune pentru abandon. Cu o astfel de problema ne-am confruntat in Bucuresti, cand ni s-a spus la hingheri ca “iubitorii de animale nu pot returna cainii ci doar ii pot adopta deoarece nu este prevazuta in lege o astfel de anexa pentru returnare!”. Astfel multi ne-am trezit “adoptand” caini returnati, pentru a-i da apa la moara domnului prefect ca i-am fi abandonat si care nu mai conteneste ca “iubitorii de animale adopta caini de la hingheri sa ii duca in casa si ii lasa de fapt la coltul blocului”. Neintelegand ca o returnare si o adoptie sunt lucruri cu totul si cu totul diferite si profitand de lipsa acestei anexe in lege!

In opinia Comisiei, amenzile vor fi date si de catre hingheri.

Comisia pentru Administratie Publica s-a prefacut ca asculta ONG-urile venite la dezbaterea de pe 29 august 2011 si nu a operat aproape nici o schimbare ceruta de ele in proiect, proiect care, culmea, fusese returnat aici, tocmai pentru probleme majore semnalate mai sus.

Va rugam sa veniti! Va rugam sa luati atitudine ca sa nu mai fiti victimele unui sistem represiv. Deciziile proste ale statului ne vor rupe sufletul dar si la buzunare, caci noi si noi catei se vor naste.

Va rugam sa cititi proiectul si sa ne semnalati si alte greseli anticonstitutionale, astfel incat sa actionam in plan juridic in termenul necesar.

De la linkurile urmatoare va puteti salva in calculator sau citi proiectul:
http://dlf.transfer.ro/transfer_ro-19sep-01cb4d115ef1ca.zip
http://www.cdep.ro/caseta/2011/09/20/pl10736_rp.pdf

Luni proiectul se afla pe ordinea de zi la nr. 110:
http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta.ordinezi?oid=867

Singurele schimbari in bine ale proiectului sunt modificarea programului de vizita la hingheri: intervalul orar 8-16 de luni pana vineri devine intervalul 10-18 (permitand sa adoptam un caine cand iesim de la serviciu). De asemenea, cei care isi pierd cainii care ajung la hingheri, vor fi notificati de hingherii ca sa vina sa ii ia acasa.

Luni si marti este posibil sa intram si ca observatori la balcoane, pentru a asista la dezbaterile plenului Camerei Deputatilor.

Program pichetari: luni, orele 14-19

marti, orele 9-14

pres. Marcela Pisla

Advertisements

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s