CUM VOR EXECUTA JANDARMII CETATENII ROMANIEI, IN MOD ALEATOR, MAI EFICIENT DECAT ARMATA IN ’89

Sunt jandarmii în stare să împuște civili?

Nu prea e vreun motiv clar pentru care Jandarmeria există ca forță militarizată, în afară de eventualitatea că ar fi nevoie să “restabilească ordinea” cu muniție de război, folosită împotriva propriilor cetățeni.

E un scenariu greu de imaginat pentru posibilele victime, nu însă și pentru securiștii vechi și noi. În ’89, civilii au fost împușcați de militari în termen, slab instruiți. Jandarmii ar trebui să fie – dimpotrivă – profesioniști și bine instruiți. Însă ăsta nu e neapărat o garanție. Poate dimpotrivă. “Jurământul” și “ordinul” sunt două instrumente de constrângere în favoarea statului și împotriva poporului demonstrate în timp. Se adaugă și altele.

Încurajarea violenței: represaliile (a se citi “caftelile”) tolerate și, probabil, ordonate de la cel mai înalt nivel fac ca personalul să se autoselecteze. Cei “slabi de înger”, care nu-s în stare să rupă oase la nevoie/ordin vor pleca sau nu vor intra deloc.

Sentimentul de impunitate: legea este înlocuită de o cultură polițienească, a organului care face “ce vrea mușchii lui” (ASA CUM URLA -CA SI CUM VACCINUL ANTIRABIC NU AR FI FOST IMUNIZAT IN CAZUL LUI – DRAGOS RUSU FLORIN, HINGHER IN CADRUL ADMINISTRATIEI LOCALE A PLOIESTIULUI, LA REPREZENTATII ONG-URILOR CARE DOREAU DOAR SA ADOPTE UN CAINE, ).

“Art. 33 – Folosirea mijloacelor prevăzute la art. 29 se face în mod gradual şi nu trebuie să depăşească nevoile reale pentru imobilizarea persoanelor turbulente sau agresive ori pentru neutralizarea acţiunilor ilegale şi va înceta de îndată ce scopul misiunii a fost realizat”

În mod normal, tot ce excede acest articol se încadrează în Codul Penal.

“Art. 193. – (1) Lovirea sau orice acte de violentă cauzatoare de suferinte fizice sepedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Avem vreun jandarm condamnat? Dar pentru asta?

“Art. 35 – Persoanele care săvârşesc fapte contrare legii vor fi imobilizate, îndepărtate cât mai repede de la locul tulburărilor şi conduse, după caz, la cea mai apropiată unitate de poliţie sau de jandarmi, pentru a se lua, cu privire la acestea, măsurile de sancţionare prevăzute de lege.”

Ce se întâmplă când au fost conduse persoane care n-au “săvârșit” fapte contrare legii? Codul Penal:

“Art. 283. – (1) Fapta de a pune în miscare actiunea penală, de a lua o măsură preventivă neprivativă de libertate ori de a trimite în judecată o persoană, stiind că este nevinovată, se pedepseste cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani si interzicere aexercitării dreptului de a ocupa o functie publică.
(2) Retinerea sau arestarea ori condamnarea unei persoane, stiind că este nevinovată, se pedepseste cu închisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o functie publică.”

E vreun jandarm la pușcărie pentru asta?

Atunci, dacă cineva spune că e “stare de urgență” iar altcineva spune că-i “ordin”, de ce i-ar fi frică să tragă chiar și cu AKM-ul (RESPECTIV CU DRAGUNOV-UL, DE PE ACOPERISURI, ASA CUM FANTASMEAZA AMBASADORUL SUA) cu care până nu demult defila mândru pe stradă?

Dupa cum putem vedea, nu numai ca s-au antrenat special pentru folosirea munitiei “de razboi” (ca si cum ar exista munitie de pace…) impotriva populatiei civile, dar se si mandresc extrem de public cu asta!

Dupa cum putem vedea, s-au dotat si pentru a se proteja de eventualitatea unui friendly fire, intrucat e putin probabil ca “huliganii” si “golanii” ii vor ataca cu arme automate, tancuri si elicoptere de asalt!

Jandarmeria cumpără “echipamente de reprimare a revoltelor”. Mai precis, vrea să cumpere 10.000 de căşti de protecţie, 475 de pulverizatoare, 300 de pistoale mitralieră, 406 puşti, 33.500 de cartuşe pentru lansatoare, 1.000 de grenade fumigene, 1.000 de petarde, 10.500 de grenade lacrimogene şi 4,7 milioane de cartuşe (cate 1 pentru fiecare dintre cei care au votat contra lui Basescu?!).

Advertisements

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to CUM VOR EXECUTA JANDARMII CETATENII ROMANIEI, IN MOD ALEATOR, MAI EFICIENT DECAT ARMATA IN ’89

  1. marian says:

    DA ,JANDARMERIA VA DESCHIDE FOCUL ,DACA VA PRIMII ORDINE!!!Nu ti se pare normal ca niste caini { sa ma ierte cainii cei cu patru picioare} sa apere mana ce le da …ciolanul de ros ?Si-n ’89 militarii in termen ce au deschis focul…aia au tras tot la ordin insa aia erau…dintre noi…astia de azi…astia sint platiti , si inca destul de bine asa incat …vor respecta ordinul stapanului…indiferent cine ar fi acel stapan!

  2. CUM VOR EXECUTA JANDARMII CETATENII ROMANIEI, IN MOD ALEATOR, MAI EFICIENT DECAT ARMATA IN ’89 | Vlad Cel Groaznic I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You’re amazing! Thanks! your article about CUM VOR EXECUTA JANDARMII CETATENII ROMANIEI, IN MOD ALEATOR, MAI EFICIENT DECAT ARMATA IN ’89 | Vlad Cel Groaznic Best Regards Craig Cassetta

  3. I’m not sure where you’re getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for fantastic info I was looking for this CUM VOR EXECUTA JANDARMII CETATENII ROMANIEI, IN MOD ALEATOR, MAI EFICIENT DECAT ARMATA IN ’89 | Vlad Cel Groaznic for my mission.

  4. CUM VOR EXECUTA JANDARMII CETATENII ROMANIEI, IN MOD ALEATOR, MAI EFICIENT DECAT ARMATA IN ’89 | Vlad Cel Groaznic I was suggested this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You’re amazing! Thanks! your article about CUM VOR EXECUTA JANDARMII CETATENII ROMANIEI, IN MOD ALEATOR, MAI EFICIENT DECAT ARMATA IN ’89 | Vlad Cel Groaznic Best Regards Shane Agata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s