DETERMINAREA VIABILITATII UNEI STRUCTURI ORGANIZATIONALE

” Exista un procedeu vechi, verificat de veacuri, al determinarii viabilitatii oricarei structuri organizationale si a capacitatilor conducatorilor ei. Trebuie sa te uiti la aceasta structura cand seful lipseste. Daca absenta lui se manifesta negativ asupra activitatii organizatiei, inseamna ca seful este slab, ca nu a reusit sa selecteze si sa distribuie oamenii cum trebuie, ca organizatia nu este viabila. A murit Alexandru Macedon si imediat s-a prabusit imperiul lui ca o sandrama putreda careia i s-a smuls stalpul de sustinere al peretilor.

Napoleon spunea ca in absenta lui se fac numai prostii. Spunand asta, Napoleon isi dadea singur in cap! Aceste cuvinte nu sunt o dojana facuta celor apropiati, care fac prostii. Acesta este un verdict dat prostului de Bonaparte care a adunat prosti in jurul lui! Acesta este verdictul dat Imperiului nascut mort, care s-a prabusit fara sa mai astepte sfarsitul intemeietorului sau.

Spre deosebire de Macedon si Napoleon, Stalin putea sa stea cu lunile in vilele lui din Crimeea, din Caucaz si de langa Moscov. Stia ca in absenta lui nu se fac prostii. In timpul razboiului, Stalin a putut sa plece peste hotare, la Teheran. Era linistit in ceea ce ii priveste pe cei lasati acasa, sa “gospodareasca”. ”

“SINUCIDEREA – de ce a atacat Hitler Uniunea Sovietica?” – Victor Suvorov (Vladimir Bogdanovici Rezun); tradus de Radu Parpauta. – Iasi: Polirom, 2012. pagina 127

Advertisements

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s