DUMITRASCU MIHAI, hingher al A.P.M.C.S. Ploiesti – reprezentat pe o moneda comemorativa!

Un HINGHER, unul dintre cei 4 romani in viata reprezentati pe o moneda comemorativa:

http://romaniancoins.org/ro100lei1998nagano.html

“E greu de înţeles de ce România a imortalizat în metal un astfel de eveniment cu care sîntem ca şi paraleli; de bun seamă că acelaşi metal ar fi putut da naştere unor piese mult mai atrăgătoare pentru colectionari (şi români şi străini) şi, de ce nu, cu ceva mai multă personalitate.

Ne pare de asemenea jenant că monedele româneşti ignoră prin legendele lor normele de scriere ale limbii române pe care o folosesc! O mare parte a instituţiilor statului român de altfel sînt încă departe de a stăpîni banalele diacritice!

E aproape inutil de menţionat că delegaţia de 17 sportivi a României a participat la 22 de probe şi că nu a obţinut nici macar un punct în clasamentul pe puncte, cu atît mai puţin o medalie!

Despre moneda cu bobul de patru persoane:

La olimpiada de iarnă de la Nagano a participat şi echipajul de bob-4 al României, format din Florin Enache, Marian Chiţescu, Iulian Păcioianu şi Mihai Dumitraşcu, care s-a clasat pe locul 27. E logic de presupus că pe monedă este reprezentat acest echipaj! După socotelile noaste, ar fi singurele persoane în viaţă reprezentate pe monedele româneşti de după 1948!

Pe monedă apare reprezentat turnul central al castelului Peleş. Ca urmare, pîrtia pe care coboară bobul este pîrtia de la Sinaia, aflată nu departe de castel. Pîrtia de la Sinaia, construită în 1976, este singura pîrtie din ţară pe care s-au organizat competiţii.

Federaţia română de bob şi sanie a fost înfiinţată în anul 1995.

La celelalte două sporturi reprezentate în set nici nu am avut participanţi! Reprezentările de pe monede sînt pur convenţionale şi anonime. ”

Mai departe, echipajele de sanie/bob avandu-l in componenta pe actualul hingher emerit al APMCS Ploiesti, DUMITRASCU MIHAI,  au obtinut locuri tot mai inaintate – de la coada clasamentului:  la JO de la Lilleham-mer (Norvegia) din 1994, echipajul de bob 2 persoane (Florian Enache – Mihai Dumitraşcu) a ocupat locul XXX (30!), samd!

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s