Cat mai dureaza pana cand va fi stearsa Urdoarea care ingaleaza obrazul Romaniei?!

Noi, cei care realizam cat de nociva este stapanirea aceasta in stil feudal a Romaniei, speram ca lucrurilor se vor derula cat mai repede:

Udrea, anchetata de Departamentul pentru Lupta Antifrauda

S-au stins ecourile scandalului financiar izbucnit dupa Gala de Box din vara aceasta, cand campionul nostru, Lucian Bute, ne-a facut sa traim frenezia gloriei. Mai-marii Carmuirii au avut grija sa ascunda gunoiul sub pres, ca doar n-o puteau arunca in arena leilor pe ministresa de la Turism, cea care, din substantiale fonduri publice, s-a “preocupat” de promovarea Romaniei ca brand turistic, alocand vreo doua milioane de euro, bani europeni, pomposului eveniment sportiv. De ametitoarea suma a dispus organizatorul Galei, prin eludarea crasa a prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.34/2006 cu privire la achizitiile publice.

Este vorba despre o firma privata, EUROPLUS COMPUTERS S.R.L., care, pe langa “generozitatea” abuziva din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), s-a mai bucurat si de sponsorizari semnificative, oferite de intreprinderi cu capital de stat, in totala discordanta cu articolul 3, alineatul 2 din legea nr.394/2006 privind sponsorizarea, lege al carei autor sunt: “Institutiile si autoritatile publice, societatile comerciale cu capital majoritar de stat si regiile autonome nu pot efectua activitati de sponsorizare avand ca beneficiari persoane fizice si asociatii familiale care isi desfasoara activitatea conform Legii 300/2004 privind autoritatea persoanelor fizice si a asociatilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent, precum si societati comerciale cu capital privat”.

Printre sponsorii ilegali se regaseau nume sonore si controversate, vaci bune de muls pentru Puterea politica de la Bucuresti si clientela economica portocalie: HIDROELECTRICA, TRANSGAZ, TRANSELECTRICA, COMPLEXUL ENERGETIC TURCENI, COMPLEXUL ENERGETIC ROVINARI, SOCIETATEA NAŢIONALǍ A LIGNITULUI OLTENIA. La vremea aceea, remarcam ciudatenii in stabilirea organizatorului unui spectacol sportiv de asemenea anvergura. Era greu de inteles cum reusise sa obtina aceste drepturi si atata banet o oarecare entitate comerciala cu capital privat, avand drept principal obiect de activitate, conform evidentelor Registrului Comertului, repararea de calculatoare si echipamente periferice. Faceam apel atunci la vigilenta organelor abilitate in investigarea  aspectelor de grosolana incalcare a Legii, fapte relatate, de altfel, in detaliu, de mass media de la noi si din strainatate. Ce-i drept, pentru ca m-am nascut si traiesc in Romania, aveam indoieli ca Directia Nationala Anticoruptie se va incumeta s-o deranjeze pe ministresa Turismului, desi, in orice alt stat european, simpla suspiciune de fraudare a doua milioane de euro din fonduri europene ar fi declansat rapid o mobilizare exemplara a Parchetelor si Justitiei. Cu timpul,  reticentele mele fata de responsabilitatea acelor autoritati romane aflate in slujba Executivului  s-au adeverit.

 Ȋnsa din fericire, in data de 18 iulie, la cateva zile dupa Gala, am trimis un  memoriu, inregistrat sub numarul 34/15.953, Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Coruptiei si pentru Petitii a Camerei Deputatilor, in care am expus abuzurile si ilegalitatile constatate. Totodata, solicitam membrilor Comisiei sa ceara explicatii Curtii de Conturi a Romaniei si Departamentului pentru Lupta Antifrauda (DLAF), organism care asigura protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene in Romania, in stransa cooperare cu temutul OLAF (Oficiul European de Lupta Antifrauda).

Zilele trecute, am primit un document oficial de la Camera Deputatilor, semnat de presedintele Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Coruptiei si pentru Petitii, domnul deputat Ion Stan; eram instiintat ca DLAF incepuse anchetarea celor sesizate de mine. Adresa avea anexat raspunsul Departamentului pentru Lupta Antifrauda, cu numarul 586/25.10.2011. Ȋn continutul documentului emis de DLAF se arata ca actiunea de control nr.7/586/2011 este in plina desfasurare si are ca obiect verificarea contractului de promovare a Romaniei ca destinatie turistica, cu prilejul Galei Internationale de Box Profesionist, incheiat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si S.C. EUROPLUS COMPUTERS S.R.L. Bucuresti.

Se cerceteaza modul de organizare si desfasurare a procedurii de achizitie publica referitoare la executarea contractului, platile ordonate si rezultatele obtinute. La finalul textului, deputatii Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor sunt asigurati ca, dupa finalizarea verificarilor ,  actul de control va fi transmis autoritatilor cu competente in gestionarea fondurilor europene sau parchetului competent sa efectueze urmarirea penala. De asemenea, oficialii DLAF vor comunica modul de solutionare a petitiei  persoanelor si entitatilor indrituite.

Se pare ca jurisdictia extinsa a forurilor europene le cam provoaca dureri de cap guvernantilor romani, obisnuiti sa dea iama in banii publici, fara justificari legale.

 Cat despre interventia Curtii de Conturi in speta despre care vorbim, am aflat, de la conducerea institutiei, ca investigatiile asupra contractului dintre MDRT si firma EUROPLUS COMPUTERS S.R.L., precum si asupra sponsorizarilor ilegale sunt cuprinse deja in programul de control pentru anul viitor.

2012 se anunta fierbinte, nu-i asa?

Comisia pentru abuzuri

Raspuns DLAF catre Comisia pentru abuzuri

3 imagini in galerie

 

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment