PARLAMENTUL EUROPEAN A ADOPTAT “DECLARATIA SCRISA NR. 26”!

Dragi colegi,

Dupa ce la nivelul Parlamentului European, pe parcursul ultimilor 10 ani, au fost lansate trei declaratii scrise vizand situatia cainilor comunitari, pentru care nu s-a reusit insa obtinerea majoritatii necesare adoptarii, ziua de 13 octombrie vine cu un succes extraordinar.

Declaratia scrisa nr. 26 avand printre initiatori pe Daciana Sarbu si Adina Valean (ceilalti initiatori: Elisabeth Jeggle – Germania, Raul Romeva i Rueda – Spania, Janusz Wojciechowski – Polonia) a fost ADOPTATA, fiind agreata si semnata de o [majoritate de] europarlamentari.

Prin textul acestei declaratii se cere adoptarea la nivelul statelor membre UE a unei strategii de gestionare a populatiei canine care sa cuprinda:
–          sterilizarea, identificarea, inregistrarea cainilor
–          promovarea responsabilitatii detinatorilor fata de animalul propriu
–          masuri legislative impotriva cruzimii fata de animale

Adoptarea acestei declaratii este un pas extrem de important reprezentand recunoasterea (si vointa majoritatii europarlamentarilor) faptului ca situatia dramatica a cainilor comunitari in unele state membre trebuie abordata la nivelul Parlamentului European prin impunerea implementarii unei legislatii in acord inclusiv cu art. 13 al Tratatului de la Lisabona.

Parte dintre deputatii care nu au semnat declaratia au motivat ca acest subiect, nereprezentand o situatie generala, nu intra in atributiunile Parlamentului European si ca fiecare stat membru trebuie sa-si rezolve situatia prin legislatie nationala. Insa, atata timp cat cruzimea fata de animale este perceputa in unele tari ca fiind normala si atata timp cat interesul unei parti a autoritatilor (cel putin in Romania) este ca situatia cainilor comunitari sa se perpetueze, niciodata aceasta nu se va rezolva fara o impunere europeana.

Adoptarea declaratiei reprezinta o recunoastere a faptului ca acest subiect tine de competentele Comisiei Europene.

Astazi Parlamentul European a decis ca situatia cainilor fara stapan trebuie tratata printr-o legislatie europeana care sa prevada ceea ce noi ne straduim sa implementam de multa vreme! Speram ca vointa europeana va avea o implicatie imediata asupra vointei Parlamentului roman.

Va rog sa multumim doamnelor Daciana Sarbu si Adina Valean pentru implicarea exemplara: dacianaoctavia.sarbu@europarl.europa.eu, dacianasarbu@yahoo.com, adinaioana.valean@europarl.europa.eu

Toate cele bune,
Carmen Arsene

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to PARLAMENTUL EUROPEAN A ADOPTAT “DECLARATIA SCRISA NR. 26”!

  1. Bulibasa intreprinzator says:

    SE APROPIE FUNIA DE PAR PENTRU HINGHERII DE PE TOT CUPRINSUL EUROPEI!

  2. PDLpre imputite, muriti! says:

    HINGHERI SCARBOSI, NU NE VOM LASA PANA CAND OASELE VOASTRE (SI ALE FAMILIILOR VOASTRE!) NU VOR PUTREZI IN INCHISORI CEL PUTIN LA FEL DE ORIBILE CA CELE COMUNISTE, IN CARE SCARNELE DE STRAMOSI AI VOSTRI, BAGATI PE GATUL AMARATEI ASTEIA DE TARI CU TEAVA TANCURILOR SOVIETICE, AU INCERCAT SA NE DISTRUGA PE NOI SI VALORILOR NOASTRE!

Leave a comment