TREBUIE INFORMATE AMBASADELE STATELOR UNITE SI ALE STATELOR EUROPENE DIN ROMANIA!

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA)

Comunicat de Presă

În data de 24 martie Asociaţia „Sternenhof”, Germania, a organizat în faţa Consulatului României din München, un protest împotriva intenţiilor de reintroducere a eutanasiei în România.

Consulul a declarat că a informat Parlamentul României şi a înmînat cerinţele protestatarilor:

– nemodificări legislative în sensul reintroducerii eutanasiei;

– banii publici să fie utilizaţi pentru sterilizare, şi nu pentru ucidere;

– impunerea de condiţii pentru deţinătorii de cîini, în sensul sterilizării animalelor;

implementarea de programe educaţionale pentru conştientizarea importanţei sterilizării animalelor proprii şi educarea populaţiei în sensul adopţiei de cîini din adăposturi, şi nu din crescătorii;

animalele trebuie ţinute în condiţii conforme cu nevoile speciei, iar autorităţile locale trebuie să verifice regulat respectarea normelor de întreţinere;

stoparea incitării populaţiei, prin mass-media, cu poveşti privind cîini agresivi şi educarea populaţiei;

instituirea de proceduri legale împotriva cetăţenilor care comit acte de cruzime asupra animalelor şi aplicarea lor în mod real pentru, ca violenţa asupra animalelor să înceteze, în final, şi în România;

România este ţara membră UE şi trebuie să respecte angajamentele morale şi politice. Eutanasia nu se încadrează în atitudinea/preceptele statelor membre EU. Niciodată România nu trebuie să relegalizeze uciderea cîinilor comunitari.

Este al doilea miting organizat în acest scop în München (primul a avut loc în 8 martie). La aceeaşi dată, organizaţia austriacă „Respek Tiere” a organizat un protest în faţa Consulatului României din Viena.

„Nu putem accepta asta! Care este valoarea Comunităţii Europene, dacă eşuăm din nou în a proteja vulnerabilitatea în societate şi, dimpotrivă, ducem o campanie de distrugere a societăţii?

„Dacă în România este adoptat amendamentul legislativ prin care cîinii pot fi din nou omorîţi, vom boicota toate produsele fabricate în România, niciodată nu ne vom mai petrece concediile în România şi vom chema la boicot toţi conaţionalii şi toate ţările. Cerem tuturor să scrie ministerelor, ambasadelor”.

Încercarea noastră de a înmîna consulului român scrisoarea conţinînd solicitările noastre a eşuat, pentru că e-mailul nostru a fost de negăsit, iar orice încercare de a o transmite în timpul protestului a eşuat, de asemenea: nu s-a permis intrarea în clădire a nici unui reprezentant. Mai mult, adesea, în timpul protestului, consulul s-a asigurat, prin oamenii de ordine, că protestatarii nu vor depăşi linia de demarcaţie”.

Pentru a sublinia diferenţa de atitudine, lipsa de colaborare, lipsa de politeţe a consulului nostru la Viena (care reprezintă oficial România în afara ei), „Respek Tiere” continuă: „În aceeaşi după-amiază am avut o întîlnire cu ambasadorul din Kosovo. Conversaţia a fost foarte relaxantă şi plină de succes”.

CARMEN ARSENE,

Vicepreşedinte FNPA

 

Este evident ca, subjugati de mentalitatea feudala de sorginte orientala conforma careia mesagerul care aduce vesti proaste trebuie omorat, reprezentantii ROManiei in lume nu vor indrazni sa inainteze nici un fel de nota de protest a celor care picheteaza ambasadele ROManiei din strainatate catre superiorii lor din tara! Mentalitea comunista, altoita pe fibra profund “manelista” a functionarilor romani, face ca orice demers de asemenea natura sa esueze!

Asta nu inseamna ca protestele impotriva acestei masuri, din fata ambasadelor si consulatelor Romaniei din intreaga lume ar trebui sa inceteze sau sa isi diminueze virulenta (ba chiar, dimpotriva!), ci ca ar fi benefic pentru cauza noastra ca si ambasadele statelor civilizate din Romania sa fie informate, in speranta ca guvernele lor ar putea exercita presiuni eficiente asupra “autoritatilor” de la Bucuresti!

Eu consider ca ar trebui cerut ajutorul si asistenta statelor lumii civilizate prezente in Romania prin intermediul ambasadelor, intrucat ceea ce se intampla aici poate fi sa se constituie intr-un exemplu de solutie umana, bine fundamentata dpdv stiintific si inatacabila dpdv moral, pentru toate statele lumii, fie intr-un exemplu de barbarie crancena ca raspuns acceptabil pentru orice “problema”!

In Marea Britanie, de exemplu, in ciuda unei politici inumane de “distrugere” a oricarui  caine gasit si nerevendicat perpetuata neincetat pe parcursul intregii sale istorii, tot este nevoie de euthanasierea a cate 20 000 de caini anual, in lipsa politicii de sterilizare a animalelor de pe proprietatea privata, care ar putea foarte usor duce la echilibrarea adoptiilor cu rata pierderilor/abandonului! Acest exemplu, invocat adesea de diversi sustinatori ai “euthanasiei” (desi in ROMania, The Land of Bad Choice, nu va fi vorba niciodata de euthanasie ci de macelarire in stil medieval!), nu face daca sa evidentieze inca o data ca EUTHANASIA NU ESTE SOLUTIA!

CRIMA NU ESTE NICIODATA O SOLUTIE!

O victorie a RATIUNII, care in acest caz va fi si o VICTORIE A IUBIRII, se poate constitui intr-un exemplu la nivel mondial de solutionare morala, demna de fiintele umane ale mileniului III, a unei probleme aparent minore!

About vladcelgroaznic

Un luptator
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to TREBUIE INFORMATE AMBASADELE STATELOR UNITE SI ALE STATELOR EUROPENE DIN ROMANIA!

  1. Elle says:

    Lucrind linga IREALITATEA TV si trecind frecvent prin fata televizoarelor de acolo, normal ca vezi tot felul de chestii, precum cea care urmeaza: deci acuma nr. persoanelor muscate de ciini s-a multiplicat, ajungindu-se la 13.000!!! Ce pot sa mai adaug: daca in haznaua asta pe post de tara nu sint respectate drepturile omului, ce dracu’ sa mai zic de drepturile animalelor? De ce sa nu disparem ca popor (nu ca mi-ar parea f. rau), sa dispara si animalele de aici, ca sa fie setu’ complet…

    • Sa dispara populatia ROManiei, avand in vedere ce BARBARII si ATROCITATI comite, mi s-ar parea ceva foarte firesc!

      Sa dispara animalele de aici – asta NU VREAU SA ACCEPT! Nici cainele “comunitar”, nici ursul “gunoier”, nici jderul de padure nu au avut nici o contributie voluntara la CATASTROFA numita ROMania, si ei ar remedia, daca ar putea, ceea ce tine de ei – cainele “comunitar” e mai mult decat dornic sa devina caine de curte, ursul “gunoier” ar fi foarte fericit in padurile lui, daca nu i s-ar fi distrus sursele de hrana si habitatul natural, etc.

      Am mai spus care este adevarul despre “oamenii muscati”: numai o fractiune din ceea ce se raporteaza ca atare sunt intr-adevar muscaturi si atacuri ale cainilor vagabonzi! Sunt lovituri de cutit, de topor, muscaturi ale animalelor domestice, etc, care sunt declarate drept muscaturi de caini “comunitari”, pentru a scuti eventualele cheltuieli si/sau anchete! Exemplu recent: tiganca cu nasul taiat de sot (ca a venit cu nasu-n buzunar!), a sustinut ca a fost muscata de cainii de pe strada!

Leave a comment